Uutiset Juha Kivinen

Johanna Pehkonen voitti Kinnulan painonpudotuskisan toisen kerran

Johanna Pehkonen oli toistamiseen Kinnulan painonhallintakilpailun ykkönen. Hän voitti Kevyesti kuntoon Kinnulassa -kampanjan kilpasarjan pudottamalla painostaan tämän vuoden aikana yli 30 prosenttia.

Johanna voitti vielä kovemmalla tuloksella vuonna 2008 järjestetyn edellisen kilpailun. Silloin hän pudotti painoaan yli 44 prosenttia.

Johannan tukena oli nyt myös hänen puolisonsa Antti Pehkonen, joka tuli kilpasarjassa toiseksi lähes 26 prosentin pudotuksella.

Painonhallintakilpailu sai paljon suuremman suosion kuin seitsemän vuotta sitten. Myös hartiat olivat leveämmät järjestelyissä. Ensimmäisellä kerralla vetovastuu oli pitkälti idean isällä, kauppias Janne Hännisellä, mutta nyt mukana oli myös muita tahoja sekä ennen kaikkea terveyskeskus johtavan hoitajan Aulikki Hautsalon johdolla.

Kampanjassa järjestettiin luentoja ja liikuntatempauksia sekä seurattiin säännöllisesti osallistujien painoa ja veriarvoja.

Tammikuussa mukaan lähti 128 osallistujaa, kun ensimmäisellä kerralla heitä oli vain 36. Osa pudottajista saavutti tavoitteensa jo ennen kesää ja osa jätti leikin kesken muista syistä.

Loppuvuodesta painoaan kävi punnituttamassa vielä 71 kampanjaan osallistunutta, eli yli puolet mukaan lähteneistä pysyi kyydissä loppuun asti.

Aulikki Hautsalo arvioi, että kampanjan aikana pudotettiin painoa 500-600 kiloa. Edellisellä kerralla jäätiin alle neljänsadan kilon. Loppuun asti jaksaneiden keskimääräinen pudotusprosentti oli 7,9.

Tarkempia tuloksia laskettiin joulukuun punnituksessa olleista. Aulikki Hautsalo oli mielissään hyvistä terveyteen kohdistuneista vaikutuksista.

Merkittävintä oli, että 49:stä punnituksesta käyneistä 40:llä mitattiin verenpaineen alapaineen laskua. Sisäelinrasvaprosentti korjaantui 36:lla ja veren rasva-arvo 32 osallistujalla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>