Uutiset Juha Kivinen

Sport Girl 2016 -voittaja Sofia Saari tuo iloa liikuntaan

Kinnulalaissyntyinen, nykyisin Tampereella asuva opiskelija Sofia Saari voitti joulun alla Sport Girl 2016 -kilpailun, jonka puolituntiset jaksot lähetettiin loppuvuodesta Liv-kanavalla. Sofia pääsee voittonsa ansiosta Sport-lehden kansikuvatytöksi helmikuun numeroon.

Kilpailuun tuli yli 400 hakemusta, joiden joukosta karsittiin ensin 16 kilpailijaa. Televisioitavaan finaaliin asti pääsi neljä tyttöä.

Kinnulalaisille ei ole mikään yllätys, että pitäjän oma tyttö on voittanut urheiluaiheisen kilpailun. Sofia Saari oli erittäin ahkera Kinnulan Kimmojen ikäkausiurheilija pesäpallossa, hiihdossa ja yleisurheilussa.

— Täältähän se kaikki on lähtenyt. Yllättävän hyvin ihmiset muistavat vieläkin. Sanovat, että mukavaa, kun olet jatkanut urheilua ja vienyt tuohon asti. Olen aina viihtynyt urheilun parissa ja liikkunut tosi paljon ulkona. Hirveän iso kiitos perheelle, kun he aina kuskasivat hiihto- ja yleisurheilukisoihin.

Sofia Saari kävi lukion Jyväskylän lyseossa ja pelasi naisten Superpesistä Kirittärissä. Niiltä vuosilta hänellä on pesäpallon Suomen mestaruuksia ja erivärisiä mitaleita.

Sofia lukee Tampereen yliopistossa bioteknologiaa. Hänellä on sivuaineita teknilliseltä puolelta ja kauppakorkeasta. Filosofian maisterin paperit häämöttävät lähitulevaisuudessa.

Sofia Saari sanoo kokeilleensa paljon eri urheilulajeja. Hän on vetänyt myös ryhmäliikuntatunteja, kuten body pumpia. Fitnessiäkin hän harrasti, mutta se on nyttemmin jäänyt. Sofia toivoisi, etteivät nuoret hullaantuisi liikaa vallalla olevasta fitness-buumista.

— Fitness on ollut aika paljon esillä mediassa, ja jotenkin itse koen, kun olen liikkunut paljon pienestä asti, että pitäisi saada enemmän perspektiiviä ja toiminnallisuutta nuorten ja lasten liikuntaan. Siitä olen puhunut ja kirjoittanutkin.

Sofia haluaa viedä lasten ja nuorten liikuntaa järkevään suuntaan.

— Aika nuoretkin tytöt käyvät salilla ja merkkailevat ylös mitä tekevät, ja siellä otetaan selfieitä. Mutta kuinka vanha on tarpeeksi kypsä päättämään? Fitness-maailma on aikamoisen rajua, ja jos nuori tyttö lähtee siihen, siinä voi olla vakaviakin vaikutuksia pitkäksi aikaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>