Uutiset Juha Kivinen

Saappaanheiton MM-kisoihin tarvitaan majoitusta Kinnulassa

Kinnula isännöi jo kuudennen kerran saappaanheiton arvokilpailuja. MM-kisat pidetään Kinnulan urheilukentällä Kinnula-päivien päätteeksi viikonloppuna 9.-10. heinäkuuta. Kunnan vapaa-aikaohjaaja Harri Kinnunen toivoo, että Kinnulasta löytyisi yösijoja MM-kisoihin saapuville heittäjille, huoltojoukoille ja kannustajille.

— Suurin ongelma on se, että meillä ei ole tarjolla hotellia. Mielellään otetaan mökkejä tai jopa omakotitaloja käyttöön yksityisiltä, jotka eivät kuulu mihinkään lomarenkaaseen.

Majoitusta tarjoavat voivat käydä ilmoittautumassa kunnantalon yhteispalvelupisteeseen Maarit Piispaselle. Harri Kinnunen huomauttaa, ettei majapaikan tarvitse olla mikään viiden tähden mökki.

— Heittäjät ovat olleet tyytyväisiä aika vaatimattomiinkin majoituksiin. Viime MM-kisoissa kaikki venäläiset olivat meidän metsästyskämpällä, jossa oli ulkovessa eikä juoksevaa vettä, ja he olivat erittäin tyytyväisiä.

Harri Kinnunen arvioi, että majoituksesta voi ottaa korvauksen, mutta hän toivoo vieraanvaraisuutta ja vastaantuloa vuokrassa.

Kinnula on isännöinyt saappaanheiton MM-kisoja vuosina 2003 ja 2009 sekä SM-kisoja 2010 ja 2013. Lisäksi Kinnulassa järjestettiin World Cupin osakilpailu vuonna 2005.

Kinnulan pitkä kokemus saappaanheittokisojen järjestelyistä toi MM-kisat jälleen paikkakunnalle. Omia saappaanheittäjiä Kinnulassa ei ole, mutta Harri Kinnunen toivoo, että joku paikallinen innostuisi lähtemään kesällä viivalle.

Kisajärjestelyihin voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Kunta tekee tuttuun tapaan yhteistyötä urheiluseurojen kanssa. Sivistyslautakunnan nimeämällä työryhmällä on ollut ensimmäinen palaveri, jossa jaettiin jo joitakin tehtäviä. Harri Kinnunen on varma, että se 80 löytyy, kuten ennenkin.

MM-kisoihin odotetaan jälleen noin kahtasataa heittäjää. Viime vuonna Italiassa oli kilpailjoita isäntämaan lisäksi Suomesta, Virosta, Saksasta, Ruotsista ja Uudesta Seelannista.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>