Uutiset Juha Kivinen

Kinnulan omat rakentajat päiväkotityömaan ilonaihe

Kinnulan kunnan ensimmäisen päiväkodin harjannostajaisia vietettiin perjantaina. Palvelukeskus Kotipihan viereen nousevan rakennuksen työt ovat aikataulussa. Valmista pitäisi tulla sattumoisin juuri pääurakoitsijana toimivan kinnulalaisen Arvorak Oy:n toimitusjohtajan Arvo Kinnusen syntymäpäivänä 7. elokuuta.

Arvo Kinnunen kertoi, että loppuvuoden säät suosivat rakentamista, mikä olikin tarpeen, koska töihin päästiin alkuperäisestä aikataulusta myöhässä. Tammikuun paukkupakkasetkaan eivät olleet hidasteena, sillä silloin oltiin jo muurausvaiheessa sisätiloissa.

Kinnunen iloitsi siitä, että pääurakkaa voidaan tehdä sataprosenttisesti kinnulalaisella työvoimalla ja aliurakoitsijoillakin on paikallista väkeä rakennuksella.

— Rakennusliiton miehet kävivät kehumassa, kun meillä on oman paikkakunnan miehet töissä eikä yhtään ulkomaalaista. Jyväskylän seudulla sellainen ei tahdo onnistua, Arvo Kinnunen sanoi.

Rakennustoimikunnan puheenjohtajana toimiva kunnanhallituksen puheenjohtaja Anitta Hakkarainen oli iloinen siitä, että pääurakka ja sähköurakka jäivät oman kunnan yrittäjille sekä putki- ja ilmanvaihtourakat Reisjärvelle ja Veteliin. Sähkötyöt tekee Kinnulan MP-Sähkö Oy.

— Urakoilla on suuri työllistävä vaikutus niin meillä kuin koko lähiseudulla. Tämä työmaa on varmaan eniten vartioitu rakennuskohde kuntalaisten taholta, siitä ovat osoituksena lukuisat yhteydenotot rakennustoimikunnan jäseniin. Se on vain osoitus siitä, miten tärkeä hanke tämä on meille kinnusille, Hakkarainen sanoi.

Noin miljoona euroa maksava päiväkoti sijoittuu leikkipuiston ja vanhainkodin yhteyteen. Anitta Hakkarainen korosti lasten ja vanhusten yhteisiä toimintamahdollisuuksia.

— Lapset tuovat iloa vanhusten elämään jo pelkästään oleskelemalla samassa pihapiirissä saati silloin, kun he vierailevat vanhainkodilla. Toisaalta myös vanhukset voivat antaa lapsille perinnetietoa ja huomiota, mihin työssä olevilla aikuisilla ei aina ole mahdollisuutta.

Kinnulassa on nyt noin 40 päivähoitolasta, jotka on sijoitettu kolmeen eri ryhmäperhepäiväkotiin. Anitta Hakkarainen piti tärkeänä, että heidät saadaan kaikki saman katon alle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>