Lukijalta Heikki Jämsén

Tabletti ei auta

Mikä on se (addiction) joka on levinnyt kulovalkean tavoin maailmanlaajuisesti ns. epidemiaksi asti?

Riippuvuus on tarttunut niin vanhoihin kuin nuoriin ihmisiin ihonväristä ja kansallisuudesta riippumatta. Se on mukana kaikkialla, niin matkoilla kuin vapaa-ajalla.

Tämä riippuvuus tekee usein ihmiset apaattisen näköiseksi kuuroksi ja mykäksi joukkueeksi. He ovat niin symbioosissa riippuvuuden aiheuttajan kanssa, että se on kuin tutti lapselle.

Jos sen sisältöä ei voi imeä koko ajan, on sen ainakin oltava käden ulottuvilla. Yölläkin sille on annettava vierihoitoa ja tarkastettava, ettei vaan ole pudonnut pimentoon maailmankaikkeuden ulkopuolelle.

Minnekään ei voi mennä ilman ettei riippuvuus seuraisi mukanasi, niin ilossa kuin surussa.

Luultavasti et vielä ole niin tärkeä, että Sinulla olisi omat lakeijat, jotka hoitaisivat toisarvoiset asiat puolestasi.

Lomallakin pariskunnat istuvat vierekkäin, silittelevät molemmat syvän hiljaisuuden vallitessa riippuvuuden välinettä.

Ruokakaan ei maistu ilman, että se ei olisi kuin jälkiruoka odottamassa vuoroaan. Koko ajan se vaatii kosketusta ja haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Jos silittäisi toista ihmistä yhtä hellästi ja usein, olisi maailma parempi paikka olla ja elellä.

Mikä ikävintä, tähän vaivaan ei ”tabletti” auta, kun verkkoon on jo takertunut suuri osa elämään sisältöä virtuaalisesti hakevia.

Riippuvuuden aiheuttaja on hyvä ja tarpeellinen renki monessa asiassa ja sitä tullaan yhä enempi tarvitsemaan tulevaisuudessa, muttasitä ei sovi päästää isännäksi elämäänsä.

Ainakin lomalla haluaisin nähdä oikeasti iloisia ihmisiä seurustelemassa keskenään kuin silloin ennen.

Toini Hämäläinen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>