Uutiset Juha Kivinen

Nelostien kulkijoita aiotaan kaapata pääsiäisliikenteessä

Pihtiputaan tapahtumia käsittelevässä kolmannessa keskusteluillassa innostuttiin kilvan kiittelemään kunnanvaltuutettu Ari Saastamoisen keksimää ideaa Nelostien matkailijoiden ”kaappaushankkeesta”.

Ari Saastamoinen ehdotti Facebookin Pihtipudas-ryhmässä, että paikkakunnalla pysähtyville ohikulkijoille mainostettaisiin Pihtipudasta vapaaehtoisvoimin tehtävillä täsmäiskuilla. Heitä neuvottaisiin poikkeamaan Nelostieltä myös Asematien puolelle.

Saastamoinen ei päässyt matkojensa vuoksi tapahtumailtaan, mutta hän pyysi kunnanvaltuutettu Seppo Kahilaista esittelemään ajatusta. Kahilainen kertoi, että kaappausta oli mietitty ensin hiihtolomien yhteyteen, mutta se olisi ollut liian hätäinen yritys. Nyt onkin otettu tähtäimeen pääsiäisen menoliikenne kiirastorstaina.

Kaappauspaikkoina voisivat olla esimerkiksi Putaanportin Shell, Takkatupa ja K-Supermarket. Ohikulkijoiden kanssa juteltaisiin mukavia, kerrottaisiin Pihtiputaan keskustan palveluista ja samalla heidän mukaansa voisi antaa paikkakunnan esitteitä, joita ehtii lueskella pitkällä matkalla kohti pohjoista.

Yhtä mieltä oltiin siitä, ettei pelkkä kylän kehuminen riitä, vaan myös täkyjä on keksittävä. Pihtiputaan Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Arvola kertoi puhuneensa ajatuksesta keskustan kauppiaiden kanssa. Arvola piti selvänä, että kaappauksen yhteyteen on kehiteltävä joku ”posketon tarjous”.

Arvolan mielestä kauppaliikkeille olisi hyvä luoda yhteinen ulkoasu tempauksen ajaksi, kuten tehtiin helposti ja nopeasti ilmapalloilla Puttaan Parempien Päivien aikaan. Joulunavausten yhteydessä käytettyä leimapassia ja arvontapalkintoja voisi myös hyödyntää.

Seppo Kahilainen arvioi, että kaappauksia voisi toteuttaa kahdesta neljään kertaa vuodessa, kun liikennevirta on vilkkaimmillaan. Paikkakunnan palveluista perillä olevia vapaaehtoisia otetaan mielellään mukaan jututtamaan ihmisiä. Viitaseudun Kumppanuus on jo ilmoittanut osallistuvansa tempaukseen.

Seppo Kahilainen kiitteli tapahtumien keskusteluiltoja hyväksi keksinnöksi. Niiden avulla tieto on levinnyt järjestäjien kesken tarpeeksi ajoissa, ja riesana olleista päällekkäisyyksistä on pääsy pikkuhiljaa eroon.

Suunnitelmat olivat kolmannessa illassa jo niin hyvin selvillä, ettei uusia tapahtumia juuri enää ilmaantunut kesäkaudelle. Suurin uutinen oli se, ettei Pihtiputaan kunnan nettisivuilla ole enää tapahtumakalenteria, vaan järjestäjien pitää ilmoittaa tapahtumansa maakunnalliselle sivustolle ksml.menoinfo.fi. Sieltä löytyy oma sivu jokaiselle kunnalle.

Tapahtumia voi panna myös Facebookin Pihtipudas Tänään -sivuille ilmoittamalla niistä kuntaan esimerkiksi Ari Kinnuselle tai Ari-Jukka Käsmälle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>