Uutiset Juha Kivinen

Turhaa huolta Suks’ Eemin Siwakoinnin ladusta

Kun pelkää pahinta, voi yllättyä iloisesti. Suks’ Eemin Siwakoinnin latu ei ollutkaan niin huono Pihtiputaan kirkonkylän päässä kuin oli pelätty. Lunta saatiin viikkoa aiemmin juuri sen verran riittävästi, että laturetki voitiin hiihtää aivan kelvollisissa olosuhteissa.

Suks’ Eemin Siwakointia oli jouduttu jo siirtämään lumipulan takia parilla viikolla. Se ei kuitenkaan vaikuttanut osanottajamäärään, päinvastoin. Hiihtäjiä oli 147 eli yli kaksikymmentä enemmän kuin vuosi sitten.

Laturetkeä Alvajärven Ryhdin puolesta järjestävä Ritva Pesonen kertoi, että kukaan ei moittinut latua, mutta nollakeli aiheutti joillekin suksien tökkimistä. Viime vuonna Suks’ Eemissä paineltiin aamulla jopa 20 asteen pakkasessa.

Väinö Kiljala, Kari Parkkonen, Pekka Sutinen ja Esa Tiainen tulivat vastaan lähellä Ruokolahtea. Ainakin Alvajärvelle oli miehillä matka. Sutisen Pekka tuumasi, että monotanssit kiinnostaisivat Muurasjärvellä. Sitä varten on kuulemma Saariselällä harjoiteltu.

— Kerta kaikkiaan mahtava latu. Eihän tämän tarvitse mikään kilpaura ollakaan, Pekka huomautti.

Miehet ovat hiihtäneet tavallista vähemmän huonona lumitalvena. Vain eläkkeelle päässyt Kari Parkkonen on petrannut: kilometrejä on nyt kolmisensataa.

Pekka Sutisella on sama luku, mutta viime vuonna tähän aikaan hän oli huhkinut lähes tuhat kilometriä. Pekka oli ehdottomasti Ritovuoren lumitykin kannalla, jotta huonoina lumitalvina päästäisiin ensilumen ladulle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>