Uutiset Juha Kivinen

Maatiaismartat virittää Martta-toimintaa Kinnulassa

Martta-toiminta on saatu jälleen käyntiin Kinnulassa, kun viime viikolla syntyi Maatiaismartat-yhdistys yhdessä lestijärveläisten kanssa. Vuonna 1977 perustetun Kinnulan Marttojen toiminta hiipui vähitellen, ja pitäjän ensimmäinen Martta-yhdistys purkautui kahdeksan vuotta sitten.

Nyt lähdetään liikkeelle nuorekkaalla ja innokkaalla naisvoimalla. Toiminnan ohjenuorina ovat kestävä kehitys, luontoarvot sekä vanhojen perinteiden oppiminen ja uusien opettelu.

Uuteen yhdistykseen otetaan avosylin vastaan myös miehiä. Jyväskylässä toimii esimerkiksi ruoanlaittoon erikoistunut Martta-yhdistys, johon kuuluu vain miehiä.

Maatiaismarttojen puheenjohtajaksi valittu kinnulalainen Marja Suominen on tullut aiemmin tutuksi muun muassa Kinnulan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtajana. Hän kertoi, että yhdistyksessä haluttiin avartaa maailmankuvaa ja siksi jäseniä otetaan myös Lestijärven puolelta.

Yhdistyksen hallitukseen valittiin Kinnulasta Kirsikka Kinnunen, Jenni Numminen ja Pia Pigg sekä Lestijärveltä Susanna Kuorikoski, Anniina Mustonen ja Noora Piispanen.

Maatiaismarttojen ensimmäinen tapahtuma järjestetään lauantaina 14. toukokuuta Lestijärvellä. Silloin touhutaan käsitöiden parissa. Luvassa on muun muassa ompelua, neulontaa, työpajoja sekä kangas- ja laukkumyyntiä.

Kinnulaan on tulossa syksymmällä ruoanlaittoon liittyvä Martta-tapahtuma. Yhdistys tekee kesällä varainhankintaa ja myös Martta-iltoja pidetään joko erityisellä teemalla tai ilman. Retkiä suunnitellaan esimerkiksi teatteriin tai kaupunki- ja kirkkokierroksille.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>