Viihde Juha Kivinen

Rock’n’roll voi hyvin Pihtiputaalla!

Musiikkiyhdistys PoPi ry:n sihteeri Mari Ikäheimonen katseli tyytyväisenä Aprilli PoP -iltaa, jonka PoPi järjesti Jukolassa yhdessä lukion musiikkilinjalaisten ja kunnan nuorisotoimen kanssa.

— Rock’n’roll voi hyvin Pihtiputaalla ja tytötkin soittaa kitaraa! Paula Vesalalle vain terveisiä, niin kuin äsken nähtiin, Mari nauroi.

Pihtiputaalla lapsena asuneen rockin supertähden Paula Vesalan uusin single on nimeltään ”Tytöt ei soita kitaraa”. Siinä on pari viittausta Niemenharjun lavaan ja Grilli-Keitaaseen.

Mari Ikäheimonen kertoi, että soittajia on saatu yhä vain lisää sekä kirkonkylälle että PoPin kamoilla harjoittelevaan Muurasjärven bändikerhoon. Kerhoa miehensä Tepon kanssa vetävä Tiia Jämsén kertoi pienempien innostuneen vallan kovasti soittelemaan. Muurasjärvelle tuli peräti 27 lasta, joten heille oli luotava neljä eri bändiryhmää.

— Siellä on ihan ekaluokkalaisista lähtien. Ovat varmaan nähneet toisten esiintymisiä, että tuohan on kivaa. He saavat elämyksiä ja tykkäävät hommasta, kun itsekin näkevät, että tämähän sujuu, Tiia tuumasi.

Putaanportilla Kumpulan harjoituskämpällä ei pyöritetä bändikerhoja, koska syksyllä työnsä aloittanut musiikinopettaja Elina Koljonen hoitaa sen puolen niin hyvin yläasteella ja lukion musiikkilinjalla.

Kumpulassa soittelee kylläkin nuorten omia bändejä, joista Aprilli PoPissa kuultiin Raz Dva Dri -yhtyettä. PoPin kymmenen euron jäsenmaksun maksaneiden ei tarvitse maksaa Kumpulan käytöstä.

— Siellä on yhdistyksen kamat, eli harrastuksen voi aloittaa, vaikka ei ole varaa soittimiin. Meillä on 50-60 jäsentä. Keskustassa on myös hengailijoita, jotka soittelevat silloin tällöin, ja sitten on paikkakunnalta pois muuttaneita, jotka käyvät soittamassa lomillaan. Pääsiäisenpyhinäkin oli paljon soittajia, Mari Ikäheimonen sanoi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>