Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Pihtiputaan Mummon kotimökki sijoittuu Niemenharjulle

Kunnat käyttävät aikaa ja energiaa löytääkseen keinoja, joilla erottua muista.

Yleinen käsitys on, ettei se onnistu pelkillä iskulauseilla. Silti yrittänyttä ei tässäkään tapauksessa laiteta. Pihtipudas vetoaa matkailijoihin toteamalla, että järvistämme peilaat kuvas, onhan eessäs Pihtipudas. Viitasaari patistaa nuoria, muoreja ja vaareja kaartamaan keskustaan. Liedossa on kuulemma kaikki, Joroista kehutaan svengaavaksi Savon Pariisiksi, Heinävesi vakuuttaa olevansa kuntien kermaa, loimaalaiset ovat jyvällä tulevaisuudesta ja Lohjalla ovat asiat kohdallaan. Parkano ei myönnä olevansa kehityksen tiellä, vaan valtatiellä. Hiippakuntamme pääpaikka Lapua ilmoittautuu perhekoon kaupungiksi.

Pihtiputaalla on enemmän kuin monella muulla paikkakunnalla. Meillä on Pihtiputaan Mummo, maan kuulu mediahenkilö. Mummon mielipidettä kysytään ja hänen ajatuksilleen annetaan lehdissä palstatilaa ja aikaa sähköisissä välineissä.

Nyt Pihtiputaan Mummon arvo on huomattu kotipitäjässä muutenkin kuin puheissa. Vuosikymmenet tyhjillään ollut Lamminpään talo säästettiin Niemenharjun matkailukeskuksen suunnittelun yhteydessä. Valtuustolle esitetään 25 000 euron määrärahaa, jolla Lamminpää kunnostetaan Pihtiputaan Mummon mökiksi. Mummolle on löytymässä koti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>