Uutiset Heikki Jämsén

Elämää maaseudulla -messuilta sisältöä vappuviikonloppuun

Vappuviikonlopun Elämää maaseudulla -messuilla esittäytyy toistasataa yritystä, yhdistystä tai muuta toimijaa.

Yleisö pääsee nauttimaan sirkushuveista ihan kirjaimellisesti, kun Sirkus Florentino esiintyy lauantaina kolmeen eri otteeseen.

Sirkusesityksiä pääsee seuraamaan kympin hintaisella rannekkeella, joka on samalla aluelippu.
Jos haluaa säästää rahaa vähän enemmän ostosten tekemiseen, sisään voi tulla vasta sunnuntaina, jolloin pääsylipun hinta puoliintuu viitoseen.

Messuisäntä Jouni Arvola kierteli maanantaina alueella tarkastamassa paikkoja kenttämestari Markku Kanasen kanssa. Tunnelma alkoi olla jo jännittynyt.

Yksi epävarmuustekijä on sää. Se saisi muuttua räntäsateesta aurinkoiseksi.

Parempaan ollaan menossa. Viikonlopuksi on luvassa kymmenkunta astetta lämmintä.

Iisalmelaisen Halavatun papat -hupiryhmän solistina tutuksi tullut laulava koomikko Jamppa Kääriäinen keskittyy molempina messupäivinä rakkaaslaaluneen huvipuolen nostattamiseen.

Kääriäinen on ehtinyt julkaista kolme levyä, ensimmäisen Halluun viihyttee jo 2010. Seuraavana vuonna ilmestyivät albumit Kuumoo kessee ja Hyvvee joolua. Nimistä voi päätellä, että kappaleet Kääriäinen on kiäntännä savoks.

Kilpailuja on luvassa ainakin kolme. Joukkueet huutavat kilpaa, jäätelönsyönnissä haetaan Suomen mestaria ja vappua juhlistetaan palkitsemalla paras vappuasu.

— Toive on, ettei paikalle sonnustauduttaisi ihan arkisessa asussa. Ainakaan minä en aio kiristää kaulaani kravatilla, Jouni Arvola lupaa.

Messuosaston varanneita oli jo maanantaina selvästi enemmän kuin ensimäisillä Elämää maaseudulla -messuilla kaksi vuotta sitten.

— Kaksi vuotta sitten jouduttiin vähän huokailemaan, että kenelle saadaan messuosastot myytyä. Ilmeisesti tapahtuma onnistui niin hyvin, että siihen uskotaan. Nyt myynti on sujunut selvästi paremmin.

Tosin liikkeellä oltiin selvästi aikaisempaa aiemmin.

— Tapahtuman päivämäärä lyötiin lukkoon toissa vuoden syksyllä ja messujen eteen on tehty töitä siitä lähtien.

— Voin sanoa, että messut ovat erittäin työläät järjestää.

Jouni Arvola on vetäytymässä Pihtiputaan Yrittäjien puheenjohtajuudesta. Tämä merkitsee hänen mukaansa samalla sitä, että messuisännän paikka tulee auki.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>