Uutiset Juha Kivinen

Uusi Niemenharjun liikenneasema valmis elokuussa

Niemenharjun uusi liikenneasema on saavuttanut harjakorkeuden. Rakennus on valmistumassa myöhässä alkuperäisistä aikatauluista. Ensimmäisissä kaavailuissa avajaisia olisi pitänyt viettää jo parin-kolmen viikon päästä.

Töiden aloittaminen siirtyi kuitenkin marraskuulle ja valmistumisaikaa siirrettiin heinäkuun loppuun. Viivästyminen johtui siitä, että kustannuksia oli karsittava, koska ne olivat karata käsistä.

Työmaan valvoja Kalle Hokkanen Keiteleeltä kertoo, että nyt valmistumisaika on asetettu elokuun loppuun, mutta voi olla mahdollista, että sitä saadaan aikaistettua elokuun puolivälin tienoille.

— Katsotaan nyt. Toki urakoitsija yrittää saada sen aikaisemmin valmiiksi. Tammikuussa viikon pakkasjaksolla oli pientä säätöä ja sääongelmia. Yksi viikkokin on aika tärkeä työmaalla.

— Eikä vain se ole viivästyttänyt valmistumista, vaan suunnittelussa jouduttiin tekemään tarkennuksia ja myös virheellisten tavaroiden kanssa ollaan pikkuisen taisteltu. Liimapuupalkeissa oli suunnitteluvirheitä ja valmistajan virheitä, Kalle Hokkanen luettelee.

Hokkanen huomauttaa, että työt aloitettiin marraskuussa pahimpaan aikaan.

— Maan jäätymisen takia jouduttiin jättämään kesken routasuojaukset ja muut, ja niitä tehdään nyt. Työvaiheistus kärsi marraskuun aloituksesta. Nyt aloittaminen venyy, mutta toisaalta käyttäjä on sen ymmärtänyt ja sanonut, että kunhan tehdään hyvää. Sillä ei ole enää merkitystä, aloitetaanko heinäkuun vai elokuun lopussa, Hokkanen arvioi.

Liikenneaseman yrittäjäksi ryhtyvä Olavi Kolehmainen ottaa rakennuksen vastuulleen hyvillä mielin.

— Pikku ongelmia on aina, mutta en tiedä onko sellaisia rakennuksia olemassakaan, jossa ei jotain olisi. Viivästyminen ei haittaa. Voi olla jopa parempi, että pääsee treenaamaan loppukesällä. Nyt päästään aloittamaan rauhassa. Jos tämä olisi juhannukseksi valmistunut, tiedä kuinka paljon siinä olisi töpeksitty, Kolehmainen naurahtaa.

Niemenharjulle tarvitaan tällä tietoa kolmetoista työntekijää.

— Ravintolapäällikön haku on menossa. Sen jälkeen lähdetään hakemaan keittiöhenkilökuntaa ja kaikkia muitakin. Pitäisi saada kolme huippukokkia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>