Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Kesä on tekemisen ja akkujen lataamisen aikaa

Kohtuullisen pitkä kesäloma on monelle suomalaiselle saavutettu etu, josta ei olla valmiita ihan heppoisesta syystä luopumaan.

Kesäloma on parhaimmillaan rentoutumisen ja akkujen lataamisen aikaa. Jos kesäloma täyttää yhteiskunnallisen tehtävänsä, sen viettänyt kansalainen palaa takaisin arjen tehtäviinsä aikaisempaa vireämpänä, suorituskykyisempänä ja motivoituneempana.

Vuosilomapäiviä kertyy työsuhteessa olevalle työntekijälle 35. Neljä tai viisi kesälomaviikkoa jää joillakin ammattiryhmillä haaveeksi. Yrittäjien lomakäytäntö on kirjava, etenkin jos yrityksen tuloksesta tehdään merkittävä osa kesälomakaudella.

Monen kauppiaan tai palveluntarjoajan liikkeen ovi käy kesäasukkaiden ja satunnaisten matkailijoiden ansiosta selvästi tiuhempaan tahtiin kuin muina vuodenaikoina.

Kesän tapahtumakalentereita katsoessa tulee selväksi myös se, että moni paikkakuntalainen uhraa osan lomastaan tai muusta vapaa-ajastaan osallistumalla tapahtumien järjestämiseen. Kylätapahtumat, keihäskarvevaalit, kesäkonsertit, lavatanssit, taidenäyttelyt, kesäteatteriesitykset, rock-juhlat, luontoretket, tai mikä muu yhdessä tekeminen tahansa, vaativat kymmenien vapaaehtoisten ihmisten työpanoksen.

Käydään sankoin joukoin katsomassa, mitä yhdessä on saatu aikaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>