Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Mansikka- ja tapahtumasesonki osuvat samaan aikaan

Mansikat alkavat olla muutaman kesäisen päivän kuluttua makeimmillaan. Samaan aikaan osuu kesän vilkkain tapahtumatarjonta.

Keihäskoulu starttaa tänään ja huipentuu sunnuntain karnevaaleihin. Terävin arvokisakärki puuttuu, mutta muu keihäsperhe on taas paikalla. Pihtiputaalla nähdään lajin tutumpien kasvojen lisäksi hirmuisen sadan metrin kaaren kiskaissut Uwe Hohn ja Pihtiputaallakin yleisöä kohauttanut vuoden 1986 karnevalivoittaja Tom Petranoff. Tunnelmaa kannattaa käydä aistimassa kentällä pitkin viikkoa, torilla lauantaina ja kisoissa sunnuntaina.

Pariin kiivaimpaan tapahtumaviikkoon mahtuu muutakin kuin urheilua. Kesäteatteria on tarjolla Mäntypirtillä jo huomenna torstaina. Meno jatkuu lauantaina Muholan Muttiteatterissa.

Pihtiputaan kesäkonserttien sarja käynnistyy huomenna upealla laulukonsertilla Sallilan seurakuntasalissa, tarjoaa unohtumattoman perjantai-illan Rajalan Riihessä ja palaa sunnuntaina Sallilan saliin, jossa soi haikean huilun sijasta kultainen poikkihuilu.

Avara musiikkimaku sopii hyvin tasa-arvon mallimaan imagolle. Saman viikonlopun aikana Pihtiputaalla soi klassinen musiikki ja jyrisee rock. Kaakkurin lava Putaanportissa täyttyy lauantaina yleisöstä, jonka muistiin Saapasjalkarock piirsi lähtemättömän jäljen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>