Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Tarjonta keskittyy harmittavan lyhyelle ajalle

Lyhyestä kesästä halutaan ottaa kaikki irti. Asenne näkyy tapahtumien sijoittelussa.

Moni aloittaa kesälomansa juhannuksen jälkeen. Vielä käytössä olevat lomarahat ovat napsahtaneet tileille löysentämään kesälomalaisten rahankäyttöä. Ajanjakso on herkullinen järjestäjille, mutta synnyttää huuman, jossa kaikki ovat liikkeellä yhtäaikaa.

Esimerkiksi sopii viime viikonvaihde. Kävijöiden suosiosta kilpailivat Keihäskarnevaalit toritohinoineen ja lomalaistapaamisineen, Pihtiputaan kesäkonsertit, Elämäjärven kesäteatteri, Muholan Muttiteatteri ja Saapasjalkarockin muistelutilaisuus.

Hengähdysaikaa ei jää. Tänään käynnistyvät Kinnula-päivät Kesäkinnusen julkistamisineen. Tekemistä riittää paikallisen Taiteiden yön tohinoissa iltamyöhään ja muissa Kinnula-päivien tapahtumissa sunnuntaihin asti.

Jossain välissä pitäisi ehtiä vielä Niemenharjulle tansseihin ja Hiekan raveihin. Kiirettä pitää. Etenkin jos tuntee mielenkiintoa naapurikuntien rientoihin.
Viitasaarella alkoi Musiikin aika ja Kivijärvelläkin soi.

Takomisen aika on nyt, kun rauta on kuumaa. Jo heinäkuun loppupuoli näyttää hiljaiselta. Elokuulle siirryttäessä tunnelma on suorastaan mykistävän rauhallinen. Väki linnoittuu koteihin tai mökeille keräämään voimia tulevan syksyn ja talven varalle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>