Urheilu Juha Kivinen

Vaihteeksi vesiesteitä Maalaismaratonilla

Muurasjärven Murto sai kahteen ensimmäiseen Maalaismaratoniinsa niin upean kesäpäivän, että kolmannella kerralla oli varaa vähän sataakin. Onneksi sää poutaantui kisan aikana, eikä kukaan tuntunut olevan sateesta moksiskaan. Viimevuotiseen yli kahdensadan juoksijan huipputulokseen ei nyt ylletty, mutta osallistujia oli silti varsin mukavasti 140.

Edellispäivien runsaat sateet olivat pehmittäneet pelto-osuuksia sen verran, että järjestäjät naurahtivat reitillä olevan vesiesteitä.

Puolimaratonin miesten sarjan voittanut Pihtiputaan Tuiskun Markus Mattola myönsi, että kuralöllössä oli välillä raskasta juosta, kun tossu liukui, mutta enemmän häntä haittasi kova vastatuuli loppuosuudella.

— Mäissä rupesi hyytymään pahasti, mutta juoksuun olen tosi tyytyväinen. Kaksi kertaa olen täällä juossut ja joka kerta on aika parantunut, nytkin melkein neljä minuuttia. Tämä on mukava kisa. Jalat kestää paremmin, kun on vähemmän asfalttia. Ihan mielellään sitä juoksee, kun maisema vaihtuu koko ajan.

Juoksu on Markus Mattolalle hyvää harjoitusta päälajia hiihtoa varten.

— Kolme kuukautta olen urheillut kovempaa, tehnyt teho- ja vauhtikestävyystreenejä. Tämä oli ensimmäinen juoksukisa tänä vuonna. Syksyllä tulee juoksuja lisää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>