Pääkirjoitus Juha Kivinen

Pikkukunkun vuoro tuoda juhlan aihetta Pihtiputaalle

Viime vuonna Vaikuttajaputtaalaisiksi nimetyt Luomalan tilan ravivalmentajat Jutta Ihalainen ja Antti Ojanperä jatkoivat hienosti tittelinsä kantamista Kuninkuusraveissa Turussa.

Mainetta ja kunniaa tuli alle viisivuotiaiden suomenhevosten kuninkuuskisassa eli Pikkukunkussa, kun Antti Ojanperä ohjasti pihtiputaalaisen Pajatso-tallin omistaman orin Evartin voittoon komealla loppusuoran kirillä.

Luomalassa ja ravipiireissä yleensäkin oli ladattu suuret odotukset tallin viimevuotiseen ravikuninkaaseen Jokivarren Kunkkuun, jota veikattiin vahvasti tittelinsä uusijaksi, mutta se menetti pelinsä laukkaan mailin matkalla. Evartin voitto lämmitti kuitenkin valmentajien mieltä ja jätti sittenkin hyvän mielen Kuninkuusraveista Pihtiputaalle. Jutta Ihalainen korosti, että Evartti on hänelle yhtä tärkeä kuin Jokivarren Kunkku, koska hän oli itse sitä valitsemassa kasvattajan laitumelta.

Taas kerran nähtiin myös raviurheilun arvaamattomuus. Suurinkin ennakkosuosikki voi sortua ennalta arvaamattomiin yksityiskohtiin. Kunkun epäonneksi arveltiin koituneen lähtöauto, jonka liikkeisiin kaikki eivät olleet tyytyväisiä.

Evartin Pikkukunkku-tittelistä voi löytää hyviä ennusmerkkejä. Jokivarren Kunkku kruunattiin Pikkukunkuksi kolme vuotta sitten ja parin vuoden päästä se sai ravikuninkaan seppeleen. Pihtiputaan hevospitäjän mainetta lisää myös se, että Evartti on omistajaa myöten paikkakunnan oma ravitähti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>