Uutiset Krista Herranen

Pokémon-jahti yhdistää eri-ikäisiä

Maailmaa villinnyt mobiilipeli Pokémon Go on saanut ihmisiä liikkeelle myös Pihtiputaalla. Ilta-auringon valaisema Pihtipudas näyttäytyi hieman erilaisena, kun hyppäsin Aki Lohtanderin auton kyytiin Pokémon-jahtiin.

Tosielämän pelikentällä Shellin ja rantaraitin välillä sijaitseva leikkipuisto on kriittisen tärkeä paikka. Kolmen Pokéstopin keskittymässä on melkein jatkuvasti pelaajia.

— Ihmettelin aluksi, mitä on tämä Facebookissa oleva Pokémon-höpötys. Latasin pelin ihan vain kokeilumielessä, mutta tämä on vienyt ihan mennessään. Viisi tuntiakin kuluu kuin hujauksessa pelin parissa, Aki kertoi.

Pelin tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon erilaisia Pokémon-hahmoja ympäristöstä. Älypuhelimen kartasta näkee, missä Pokémoneja sijaitsee, joten pelaaminen edellyttää aktiivista liikkumista.

Kartalta näkee hahmojen lisäksi pelille oleelliset Pokéstopit ja -gymit. Stopeilta saa palloja ja marjoja, joita tarvitaan otusten nappaamisessa.

Pihtiputaalta Pokéstoppeja löytyy muun muassa patsailta, lintutornilta ja Heinäjoen luontopolulta. Ehkä hauskin stoppi on Pumppurannan tuulimylly.

— Tampereella asuva työtoverini kertoi, että näkee työpaikaltaan 23 stoppia, ja meillä täällä Pihtiputaalla niitä on yhteensä viisitoista, poikiensa kanssa pelaava Tiina Pellikka nauroi.

Hänen mielestään pelissä parasta on liikunta, jota saa kun kävelee hahmojen perässä.

— Tämä on mukavaa yhdessäoloa perheen kanssa. Peli yhdistää kaikenikäisiä.

Liikunnan lisäksi peli kehottaa sosiaalisuuteen. Tekijät eivät ole julkaisseet ohjeita, joten erilaisia pelitapoja on kokeiltava itse ja jaettava tietoa muille pelaajille.

Pihtiputaalla gymejä eli saleja on kolme ja ne löytyvät Kultakeramiikalta, lintutornilta ja kirjastolta. Pelissä on kolme eriväristä tiimiä, jotka pyrkivät saamaan haltuunsa mahdollisimman monta salia.

— Aloittaessani peliä kysyin ihmisiltä, mikä tiimi on paras. Vastausten perusteella liityin keltaiseen, enkä ole valintaani katunut päivääkään, Aki sanoi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>