Päästä vedettyä Krista Herranen

Joka laulaen tulee, se viheltäen menee

En tiennyt sananlaskun ”vara on viisautta, eikä vahingon enne” olemassaolosta ennen kuin kuulin sen muutama viikko sitten. Suomalaisia sananlaskuja onkin vaikka muille jakaa, ja oppia ikä kaikki tässäkin asiassa.

Kirjoittamistyössä olisi hyvä löytää jutun juuria yllin kyllin, mutta entä jos lyyti ei alakaan aina kirjoittaa. Sitten tekee eetvarttia, kun viimein pääsee aiheen päästä kiinni.

Haluan kantaa oman korteni kekoon äidinkielemme eteen. Yritin ulkomailla opettaa tovereilleni hieman kieltäni, mutta se oli liian kova pähkinä purtavaksi. Satunnaiset suomenkieliset huudahdukseni kaikuivat kuuroille korville, joten ymmärsin yskän. Mutta yrittänyttä ei laiteta.

Kuljettua tuli maailman sivu ja vierahilla mailla eläminen aiheutti toisinaan harmaita hiuksia. Tällä hetkellä olen sitä mieltä, että kotini on linnani, vaikka se millainen kerrostaloluukku olisikaan, ja täynnä kuin turusen pyssy. Mutta parempi niin, sillä tyhjästä on paha nyhjästä.

Kyllä routa porsaan aina kotiin ajaa. En meinannut pysyä nahoissani, kun ruisleipä vei kieleni mennessään.

Naamani oli varmasti näkemisen arvoinen, kun olin äimän käkenä ampiaisen purtua reiteeni kesken mattopesun. Mutta tekevään sattuu, minkäs sille voi.

Maailma muuttuu, mutta kauppa se on joka kannattaa. Tai nykyään ainakin verkkokauppa. Vaikka ei kannattaisi lähteä merta edemmäs kalaan, koska kannattaa ostaa kotimaista ja suosia suomalaista, se kaikki kun on kotiinpäin.

Kaveria ei siis jätetä, vaikka ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön. Kiittämättömyys on maailman palkka.

Vaikka ei ole savua ilman tulta, kyllä se mökki-grillikin joskus käryttää oikein kiitettävästi. Nopeat syövät, hitaat eivät, mutta mitäs kun hiljaa hyvä tulee ja makkara maistuu paremmalta kunnolla paistettuna.

Moni kakku on päältä kaunis, mutta yleensä meikän leipomukset maistuvat paremmilta kuin miltä näyttävät. Ei kuitenkaan kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa.

On vissiin hyvä vääntää kakkua yksin, sillä mitä useampi kokki sen huonompi soppa, vaikka ei ole niin paljon huonoa, ettei olisi jotain hyvääkin.

Nyt kyllä tehtiin niin tikusta asiaa, että oksat pois! Pidetään siis pyy pivossa varmuuden vuoksi.

Vielä on kesää jäljellä, mutta se kuluu alta aikayksikön. Joten laitan vettä myllyyn ja kehotan toteuttamaan kesäsuunnitelmanne hyvän sään aikana!

Pistää tosin miettimään, olikohan tuon sanonnan keksijä todella suomalainen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>