Uutiset Juha Kivinen

”Armeija on Suomen tasa-arvoisin paikka”

Puolustusvoimat pitää kutsuntoja vuorovuosina Kinnulassa ja Kivijärvellä. Nyt oli Kinnulan vuoro. Seurakuntakodille saapui kaksikymmentä vuonna 1998 syntynyttä nuorta miestä molemmista kunnista.

Keskisuomalaisista asevelvollisista noin 60 prosenttia menee palvelukseen Kainuun Prikaatiin Kajaaniin, 30 prosenttia Ilmasotakouluun Tikkakoskelle ja loput muihin yksikköihin.

Keski-Suomen aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Jukka Kentala vakuutti kutsunnanalaisille, että armeijassa pärjää jokainen.

— Ei siellä ole ihmisiä kummempaa vastassa. Armeija on Suomen tasa-arvoisin paikka. Sieltä saa ystäviä ja jopa koulutuksen esimerkiksi kuljetuspuolelle. Missään muualla ei ole myöskään niin paljon johdettavia kuin armeijassa.

Jukka Kentala kertoi suomalaisten maanpuolustustahdon olevan korkea. Sen voi päätellä siitä, että viimeksi siviiliin lähteneelle saapumiserälle tehdyssä kyselyssä maanpuolustukselle annettiin hyväksyvä arvio keskiarvolla 4.2, kun asteikko oli yhdestä viiteen.

Kentala tyrmäsi kuvittelut siitä, että nykynuoret olisivat hampuuseja.

— Minulla on 30 vuoden kokemus, ja joka vuosi tuntuu siltä, että nuoret ovat entistä parempia. Tutkimuksen mukaan yli 90 prosenttia nuorista voi paremmin kuin koskaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>