Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Niemenharjun Koliman puolen kaavoitus ajan tasalle

Pihtiputaan kunta valmistelee uutta kaavaa Niemenharjun Koliman puoleiselle osalle.

Kyse on jo 1970-luvulla tehdyn asemakaavan muutoksesta ja päivittämisestä vastaamaan tämän päivän tarpeita.

Harjun Koliman puoleista aluetta koskeva kaavoituspäätös tehtiin samalla, kun ryhdyttiin laatimaan Niemenharjun matkailukeskuksen kaavoitusta. Sillä mahdollistettiin lauantaina avatun matkailukeskuksen rakentaminen.
Uudet palvelut saivat ihmiset liikkeelle tungokseen asti. Avajaispäivänä alueeseen tutustui pitkälti yli kaksituhatta kiinnostunutta.

Valmistelussa oleva Koliman puolen kaavaluonnos tulee kuntalaisten nähtäville vielä tämän vuoden puolella. Kaavaehdotusta päästään tarkastelemaan alkutalvella. Kaava on tarkoitus hyväksyä kevään kuluessa. Tavoite on löytää sellaiset ratkaisut, ettei kaavoituksesta tule estettä harjun Koliman puoleisen rannan kehittämiselle. Tässä tapauksessa kehittämisellä tarkoitetaan ensisijaisesti matkailua.

Kaavoituksesta vastaava aluearkkitehti Helena Raatikainen sanoo, että harjun Koliman puolelle tulee jossain vaiheessa ympäristöön sopivaksi suunniteltuja lomaosakkeita tai loma-asuntoja ja järvimatkailua palvelevia rakenteita. Toteutuessaan hanke tukee Niemenharjun matkailukeskusta, mutta siitä hyötyy samalla koko Pihtipudas.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>