Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Kaikkien aikojen startti Pihtiputaalla kuntavaaleihin

Kevään kuntavaaleissa nähdään Pihtiputaalla enemmän sitoutumattomia ehdokkaita kuin koskaan.

Kesällä perustettu Pihtiputaan Sitoutumattomat ry. julkaisi Takkatuvalla maanantai-iltana kymmenen ehdokkaan nimilistan. Lopullisen ehdokasmäärän sitoutumattomat arvioi hipovan kahtakymmentä.

Ehdokkaista erottautuu kolme politiikan konkaria, joilla on kokemusta sitoutumattomuudesta, mutta myös puolueissa toimimisesta. Joukkoa vetää nykyisen valtuuston sitoutumaton jäsen Seppo Kahilainen. SDP:ssä poliittisen toimintansa aloittanut Kahilainen erosi Kokoomuksen ryhmästä ja samalla puolueesta ajauduttuaan vastakkain maakunnan entisen ministerin Henna Virkkusen kanssa kunta- ja maaseutupolitiikassa.

Pitkän uran kunnanvaltuustossa on tehnyt myös Tauno Mattola, joka aloitti Kristillisen Liiton riveissä, mutta jatkoi uraansa sitoutumattomana. Kolmas pitkän linjan konkari on sitoutumattomana Vasemmistoliiton ryhmässä vaikuttanut Onni Nykänen.

Sitoutumattomien esiinmarssi on järistyksenomainen varoitus perinteisille puolueille toimintaympäristön muuttumisesta. Puolueissa mietitään kuumeisesti sitä, miten vastata tilanteeseen, jossa yhä useampi kuntalainen haluaa vaikuttaa, mutta välttyä samalla liittymästä osaksi puoluekoneistoa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>