Uutiset Juha Kivinen

Äänekosken biotuotetehdas poikii lisää työtä myös pohjoiseen Keski-Suomeen

Pihtiputaalaiset saivat kuulla, mitä hyvää Äänekoskelle valmistuva biotuotetehdas tuo muualle maakuntaan ja kauemmaskin, kun Metsä Group järjesti metsäpäivän Hiekan raviradan vieressä. Metsä Group sijoittaa Äänekosken tehtaaseen 1,2 miljardia euroa, joka on suurin investointisumma Suomen metsäteollisuuden historiassa.

Metsä Group aloittelee hiljalleen puunhankintaa.

— Ensi kesän harvennus- ja kuituleimikoita ostetaan mielellään, mutta niitä ei korjata vielä tämän talven aikana. Tehtaan olisi tarkoitus käynnistyä ensi vuoden kolmannella neljänneksellä, jolloin kesäkorjuuleimikoita tarvitaan koneiden työohjelmille.

Markku Paananen uskoo lisääntyvän puunhankinnan vaikuttavan lähikuntien työllisyyteen.

— Puunhankintaan liittyvästä työvoiman tarpeesta on suurin osa maakunnissa: metsureita, kone- ja automiehiä ja metsäpomojakin. Koneiden käyttöasteet nousevat, ja kuskeja tarvitaan.

Biotuotetehtaan tuotannon käynnistyttyä työllistävä vaikutus koko arvoketjussa Suomessa on yli 2 500 työpaikkaa, joista uusia on noin 1 500. Merkittävimpiä työllistämisvaikutuksia odotetaan metsätalouteen ja kuljetuksiin. Sen vaikutus ulottuu myös koko maahan, koska puuvirrat menevät uusiksi.

— Tehtaan kautta kasvavat puumäärät varmistavat sen, että nykyinen puunkorjuu- ja kuljetuskalusto saa tehdä kunnolla töitä. Nythän on ollut pitkiäkin seisokkeja, Markku Paananen totesi.

Paananen korosti tehtaan olevan hyvä signaali koko Suomelle.

— Metsäteollisuutta pidettiin auringonlaskun alana, mutta kun katsotaan ympärille, metsät voivat hyvin, niitä on hoidettu entistä paremmin ja pitkäjänteisesti ja ne tuottavat, joten metsänomistaja kaipaa lopputuotteelleen myös kysyntää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>