Uutiset Juha Kivinen

Uusi Silkkilinna toi valtavaa helpotusta päivähoidon arkeen

Vieraat ihastelivat ääneen Kinnulan ensimmäisen päiväkodin kauniita ja valoisia tiloja Silkkilinnaksi ristityn rakennuksen virallisissa avajaisissa. 1,27 miljoonaa euroa maksanut päiväkoti on Kinnulan kunnan suurin investointi tänä vuonna.

Noin neljäkymmentä päivähoitolasta oli ripoteltu kolmeen ryhmäperhepäiväkotiin, ja aluehallintovirastokin joutui puuttumaan tähän epäkohtaan. Päiväkoti poisti Kinnulan päivähoito-ongelmat. Talo on ollut käytössä koko syksyn ajan, ja käyttäjillä on hymy herkässä.

— Meillä on tosi kiva olla. Olemme saaneet yhtenäistettyä linjoja, kun joka ryhmässä on samanlaiset toimintatavat ja hoitajat pystyvät paremmin sopimaan asioista. Se on helpottanut valtavasti, lastenhoitaja Helena Mäntylä sanoi.

— Vie tietysti aikansa, että pääsemme täysin sinuiksi uusien tilojen kanssa, mutta onhan se suuri plussa, että meillä on rakennus, joka on suunniteltu lapsille. On paljon pieniä asioita, joista tulee suuria, kun ne ovat yhdessä.

— Meillä on kaappisängyt, eli ne eivät vie tilaa leikeiltä. Työntekijöiden ergonomiaakin on ajateltu. Ryhmiksissä oli matalat pöydät ja tuolit, mutta nyt ne ovat aikuisille omalla tasolla. Meillä on myös pukeutumispenkkejä. Ei tarvitse laittaa jalkarenksuja maahan.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Anitta Hakkarainen (kok) kiitteli tervehdyksessään lapsiperheiden pitkäaikaisen toiveen täyttymistä. Hän muisteli, että jotkut kuntalaiset ja päättäjät epäilivät, onko Kinnulassa riittävästi lapsia päiväkotiin ja kestääkö kunnan talous rakentamisen. Hakkarainen oli tyytyväinen siitä, että päiväkoti osoitti heti tarpeellisuutensa, sillä kaikki paikat tulivat täyteen.

— Tarkkana talousihmisenä voin ilolla todeta, että hanke pystyttiin toteuttamaan ilman ulkopuolista rahoitusta. Haasteita tulee toki riittämään, muun muassa miten päiväkodin käyttökustannukset saadaan pysymään kohtuullisina tiukkoina kuntatalouden aikoina.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>