Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Pete imaisi suomalaiset ruutujen ääreen

Pysähtynyttä tunnelmaa pääsi aistimaan Pihtiputaan keskustassa sunnuntai-iltana ennen kello 19.30. K-marketin pihassa seisoi lumipaakkua potkiskeleva mies odottamassa kyytiä jonnekin. S-marketin ja Siwan pihalla näkyi yksi auto.

Näinkö hiljaiseksi kirkonkylä on käynyt? Ei sentään. Autioitumiseen oli selitys. Väki oli kiirehtinyt kotiensa olohuoneisiin seuraamaan, miten Elämäjärveltä maailmanvalloitukseen lähtenyt laulaja Pete Parkkonen pärjää Tähdet, tähdet -ohjelman loppukilpailussa.

Hyvinhän siinä kävi. Murskaavan ylivoimaisesti alusta lähtien esiintynyt Pete onnistui myös finaalissa ja kukisti kanssakilpailijansa Johanna Förstin selvemmällä erolla kuin Donald Trump Hillary Clintonin. Lopputulosta ei tarvinnut kyseenalaistaa.

Viihde kiinnostaa, vaikka joku muuta väittää. Pete Parkkosen voittoa todisti keskimäärin 694 000 katsojaa ja ohjelman tavoittavuus oli 1,2 miljoonaa. Tämä määrä ihmisiä katsoi Tähdet, tähdet -ohjelmaa sen esityskauden aikana edes jonkin aikaa. Yhteenvedoksi käy se, että Pete Parkkosen tunnistaa jopa viidesosa suomalaisista.

Pihtiputaalla on julkkisasioissa pullat hyvin uunissa. Viikko ennen Peten voittoa Pihtiputaan Mummo hyppäsi yli valtakunnallisen uutiskynnyksen muututtuaan tavaramerkiksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>