Uutiset Juha Kivinen

Seurakunnan taloustilanne helpottuu, kun Sallilan laina on maksettu 2018

Pihtiputaan kirkkovaltuusto hyväksyi seurakunnan ensi vuoden talousarvion, joka on 97 459 euroa alijäämäinen. Miinusta on kuitenkin 31 000 euroa vähemmän kuin tämän vuoden talousarviossa oli.

Alijäämään vaikuttaa muun muassa se, että kirkollisveroa maksavien määrän odotetaan vähenevän, kun kilpailukykysopimus pienentää ihmisten ansiotasoa.

Seurakunnan veroprosenttia ei korotettu. Edellinen korotus 1,65:stä 1,85:een tehtiin neljä vuotta sitten. Viime vuonna seurakunnalle tilitettiin runsaasti liikaa verotuloja ja niinpä ensi vuodelle arvioitu kirkollisverotulo on noin viisi prosenttia alhaisempi kuin viime vuoden lopullinen kirkollisvero.

Lisäksi vähennystä on tulossa seurakunnan toimintatuottoihin, avustuksiin sekä puunmyyntituloihin. Toisaalta eläkevakuutusmaksut nousevat.

Seurakunnan taloustilanteen arvioidaan helpottuvan reilun vuoden kuluttua, sillä vuonna 2008 valmistuneen Seurakuntakeskus Sallilan rakennuslaina tulee kokonaan maksetuksi vuonna 2018.

Talouspäällikkö Anna-Maija Ojala oli kirkkovaltuustossa sitä mieltä, ettei seurakunta ottaisi enää uusia lainoja remonttitarpeisiin, vaan työt katettaisiin seurakunnan omilla varoilla.

Ensi vuoden tärkein urakka seurakunnalla on Tahkoniemen leirikeskuksen kattoremontti ja Tahkoniemen muut korjauskohteet, joihin kirkkovaltuusto varasi 50 000 euroa.

Leirikeskuksen katon kunto on todettu tarkastuksessa sellaiseksi, että vesikatto olisi kiireesti uusittava. Anna-Maija Ojala kertoi, että ullakolla on jo pieni kohta, josta vesi on yrittänyt vuotaa sisälle.

— Huomasin papereista, että kiinteistön tarkastaja oli lausunut jo vuonna 2010, että leirikeskuksen katto pitäisi uusia lähivuosina. Sitä ei kannata varmaankaan jättää korjaamatta, vaikka emme saisikaan avustusta, Ojala korosti.

Seurakunta hakee kattoremonttiin kirkkohallituksen avustusta. Anna-Maija Ojala sanoi, ettei kirkkohallituksen yliarkkitehti Antti Pihkala tyrmännyt pihtiputaalaisten toiveita avustuksen saamisesta, mutta varmaa tietoa asiasta ei vielä ole.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>