Uutiset Juha Kivinen

Pihtiputaalle on tulossa taas vauhdikas tapahtumakesä

Pihtipudas on ollut aina kesätapahtumien luvattu pitäjä, eikä meininki ole ainakaan hiipumaan päin. Viime viikolla pidetyssä tapahtumajärjestäjien illassa todettiin tapahtumia olevan niin paljon, että vain merkittävimmät mahtuvat mukaan Pihtiputaan kesän mainosjulisteeseen, jota jaetaan maailmalle.

Markkinoinnin painopiste tulee olemaan Pihtiputaan kärkitapahtumissa. Niitä ovat ainakin keihäskarnevaalit, Niemenharjun lavatanssit, Hiekan Hippoksen ravit, RiihiRock, Pihtiputaan Kesäkonsertit, Elämäjärven kesäteatteri sekä ainoana talvikauteen ajoittuvana LiigaPlokin lentopallopelit.

Kärkihankkeet voivat vaihdella eri vuosina. Esimerkiksi Elämäjärven RiihiRock tuli ryminällä joukkoon mukaan vuosi sitten.

Tapahtumailtaan saatiin aivan tuorettakin tietoa, sillä Dex-teatterin toimitusjohtaja Seppo Kahilainen jakoi pöytiin juuri painosta tulleita Niemenharjun lavakesän esitteitä. Vuosi sitten uudelleen henkiin herätettyjä legendaarisia Niemenharjun lavatansseja jatketaan samalla järjestäjäporukalla, johon kuuluvat myös urheiluseurat Tuisku ja Ploki.

Viime kesästä poiketen tanssi-ilta vaihdettiin torstaista keskiviikkoon, koska silloin ei ole lähipitäjissä muita tansseja. Torstai-iltaisin kilpailijoina olisivat olleet Lampin lava Toholammilla ja Maaningan kasino.

Suurin yllätys oli härmärockin huippunimen Popedan esiintyminen Niemenharjun lavalla torstaina 6. heinäkuuta. Pihtipudas on Popedalle kuin toinen koti, sen verran usein bändi on paikkakunnalla keikkaillut, ja onhan Pate Mustajärven joukoille luovutettu Pihtipudas-viirikin aikoinaan Saapasjalkarockissa.

Niemenharjun lavatanssit aloitetaan viimevuotiseen tapaan jo juhannuksena, jolloin tanssittajina ovat Maarit Peltoniemi ja Kalle Jussila. Lauantaisin tanssitaan myös keihäskarnevaaliviikonloppuna sekä kesän päätteeksi venetsialaisissa, joissa solistina on T.T. Purontaka.

Keskiviikkotansseissa esiintyvät yhtyeineen Tomi Markkola (5.7.), Saija Tuupanen (12.7.), Leif Lindeman (19.7.) sekä Pekkaniskan Pojat (26.7.) ja Tulipunaruusut (2.8.).

Tapahtumaillassa tuli julki myös aivan uusi pihtiputaalainen kesätapahtuma. Ari Janhunen kertoi järjestävänsä isojen kauko-ohjattavien bensa-autojen eli DTT-autojen SM-osakilpailun Harmaalanrannalle rakentamallaan radalla viikonloppuna 8.-9. heinäkuuta.

Ari Janhunen odottaa kilpailun kiinnostavan Eurooppaa myöten. Hän lupaili SM-osakilpailusta joka vuosi toistuvaa Harmaalanrannalle. Nelivetoisten DTT-autojen vakionopeus on 80 kilometriä tunnissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>