Päästä vedettyä Krista Herranen

Meidän täytyy keksiä säännöt somelle

Sosiaalisen median käyttäjille pitäisi laatia opas, jossa kerrotaan, kuinka toimia erilaisissa yhteisö- ja verkostopalveluissa.

Ensimmäinen sääntö on, että julkaisuissa ei saa keskittyä vain elämänsä hyvien puolien kertomiseen, sillä silloin luodaan ulkokultaista kuvaa täydellisestä elämästä, joka ei mitenkään voi olla realistista.

Toinen sääntö on, että julkisiin kanaviin ei saa vuodattaa liian henkilökohtaisia tarinoita. Sillä kyllä joku roti pitää olla. Muuten ihmiset tekevät itsensä ihan naurunalaisiksi.

Ei saa olla liian aktiivinen, eli saman päivän aikana ei saa julkaista montaa kertaa. Ei ainakaan saa päivittää omaa profiilikuvaansa parin viikon välein, sillä se on joko huomionhakuisuutta tai narsismia. Tämä kolmas sääntö jo on.

Neljänneksi, ainoastaan kuukauden välein postaaminen on epäilyttävää, sillä silloin on sosiaalisessa mediassa vain kyyläämässä muita, eikä jaa itsestään mitään muiden iloksi tai suruksi.

Naamakuva ei myöskään saa olla monen vuoden takaa, sillä silloin sumuttaa kanssasomettajia, eikä ole rehellinen omasta ulkomuodostaan.

Viidennen säännön mukaan ei saa osallistua arvontoihin, koska ne kaikki ovat huijauksia, jotka pyrkivät varastamaan osoitteen, tilinumeron ja ensimmäisen seurustelukumppanin toisen nimen.

Kuudes sääntö kieltää mietelausekuvat, joissa tekstin on taustalla auringonlasku, ruusukimppu tai jokin muu esteettinen ilmestys.

Seitsemäs sääntö muistuttaa, ettei saa luoda liian tylsää profiilia, jossa postaillaan vain uutisia ja sopivan neutraaleja poliittisia kannanottoja.

Kahdeksannen säännön mukaan tärähtäneet ja heilahtaneet kuvat kuuluvat oman tietokoneen kansioihin, sillä ei kai nyt kukaan sellaisia halua nähdä.

Yhdeksäs sääntö pyytää rauhoittumaan lomakuvien kanssa. Lähemmäs sata kuvaa yhdestä reissusta kun nyt vaan on ihan liikaa.

Tämä liittyy myös ensimmäiseen sääntöön, ettei saa luoda liian positiivista ja onnellista kuvaa elämästään. Pitää myös ottaa huomioon se, että toisille saattaa iskeä kateus tai matkakuume.

Kymmenes sääntö kieltää kuvat lapsista ja lemmikeistä, sillä vaikka omat mussukat ovat itselle niitä kaikkein tärkeimpiä, ketään nyt ei vain kiinnosta.

Muistakaahan nämä säännöt kun seuraavan kerran julkaisette jotakin sosiaalisessa mediassa. Ja muistuttakaa kaverei

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>