Uutiset Juha Kivinen

Asiakaskato huolettaa MuurasMarketin kauppiaita

Muurasjärven kyläkauppa MuurasMarketti täyttää kesällä viisi vuotta. Kauppiaat Marjo Orava ja Helena Kokkonen aikovat viettää myymälän synttäreitä jälleen valtakunnallisen kyläkauppapäivän yhteydessä. Suuri huoli on vain siitä, ettei syntymäpäivästä tulisi samalla kaupan hautajaiset.

— Pitäisi saada asiakkaita käymään. Parhaimmillaan heitä käy toistasataa, mutta hiljaisemmillaan on ollut 60 asiakasta päivässä. Se olisi jo pelastus, jos sata asiakasta päivässä ostaisi noin 20 euron ostokset. Siihen ei paljon tarvittaisi, Marjo Orava tuumaa.

Viime viikolla MuurasMarketti joutui lopettamaan bensiinin myynnin, kun polttoainetta ei ollut enää varaa tilata. Muuten kaupan tukkulaskuja ei pystytä maksamaan. Myös diesel alkaa olla lopussa. Uusia polttoainetilauksia ei enää kaupalle tehdä.

— Nythän meille tulee tukkukuorma enää kerran viikossa, kun alussa kuorma tuli kolmesti viikossa, Marjo Orava kertoo.

Veto käy isoihin kauppoihin. Haapajärvelle avattiin äsken Tokmanni ja se on houkutellut muurasjärveläisiäkin.

— Kyllä minä ymmärrän, että siellä kiinnostaa käydä. Kävin minäkin äitini kyydissä katsomassa. Käyn myös Haapajärvellä Halpa-Hallissa kenkä- ja vaateostoksilla, mutta voisihan ruokaa ja päivittäistavaroita ostaa omalta kylältä, Marjo Orava toivoo.

Isojen kauppojen aukiolon vapautuminen oli pienille kaupoille huono uutinen.

— Viime kesä meni ihan päin prinkkalaa. Lomalaisia ei ollut kovin paljon. Myynti oli 20 000 euroa vähemmän kuin edellisenä vuonna touko-kesäkuussa. Se oli aika kova isku näin pienelle kaupalle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>