Uutiset Juha Kivinen

Suomen Terveystalo tulossa Kinnulan sote-tuottajaksi

Väistyvän Kinnulan kunnanvaltuuston viimeisessä kokouksessa on paljon pelissä ensi maanantaina. Valtuustolla on edessään Kinnulan kunnan historian suurimpiin kuuluva ratkaisu, kun se päättää kohua herättäneestä kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen ulkoistamisesta.

Kunnanhallitus asettui maanantaina ulkoistamisen kannalle. Se päätti, että Kinnulan sote-palvelut tuottaa Suomen Terveystalo Oy, jos valtuusto hyväksyy ulkoistamisen. Kunnanjohtaja Pekka Kanervio ei saapunut kokoukseen, joten kunnansihteeri Marja Lehtonen esitteli ulkoistamisasian kunnanhallitukselle.

Sampo Laitala (ps) esitti, että asian päättäminen siirretään uudelle valtuustolle, mutta esitys raukesi, koska muut kunnanhallituksen jäsenet eivät kannattaneet sitä.

Tuottajan valinta oli helppoa, sillä Suomen Terveystalo jäi lopulta ainoana jäljelle niistä viidestä yrityksestä, joilta kunta oli saanut osallistumishakemusilmoitukset. Attendo, Mehiläinen ja Coronaria eivät jättäneet lainkaan tarjousta ja Med Group veti tarjouksensa pois viime hetkillä torstaina.

Kunnanhallitus hyväksyi Med Groupin poisjäännin, koska Terveystalo oli sijoittunut joka tapauksessa parhaaksi palveluntuottajien vertailussa. Terveystalon tarjouksen hinta on lähes kaksi miljoonaa euroa.

Ulkoistettavana ovat terveyskeskuspalvelut, suun terveydenhuolto, mielenterveyspalvelut, kotihoito, tehostettu palveluasuminen Kotipihassa, vuodeosasto, kuvantamispalvelut, neuvola, psykologi sekä puheterapeuttia, jota ei nyt Kinnulassa ole.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>