Uutiset Juha Kivinen

Kokoomus pillastui Kinnulan luottamuspaikkojen jaosta

Kinnulan kunnanvaltuustossa ei mikään muutu, vaikka uusi valtuusto aloitti työnsä. Aina sattuu ja tapahtuu. Nyt oli kokoomuksen vuoro nousta esiin.

Uuden valtuuston ensimmäinen kokous venähti viisituntiseksi neljän suhteellisen vaalin toimittamisen takia. Kokoomuksen ryhmä koki kärsineensä vääryyttä luottamuspaikkaneuvotteluissa ja tarjosi omia ehdokkaitaan neljään lautakuntaan. Keskenään liittoutuneet keskusta ja SDP eivät tarjousta hyväksyneet, vaan ne esittivät omaa listaansa, joten vaalit olivat edessä.

Suhteelliseen vaaliin kuluu paljon aikaa, koska suhteellisten vaalien lautakunta joutuu kokoontumaan pariksikymmeneksi minuutiksi kerrallaan äänestyslistojen keräämisen, äänestämisen ja lopulta vaalin tuloksen julistamisen välillä.

Äänet jakautuivat odotetusti 13-2 elinkeinolautakunnan, sivistyslautakunnan, teknisen lautakunnan sekä Viitasaaren, Pihtiputaan ja Kinnulan yhteisen perusturvalautakunnan jäsenten vaaleissa.

Kokoomuksen lista sai vain ryhmän omien valtuutettujen Anitta Hakkaraisen ja Leo Urpilaisen äänet. Se tiesi sitä, että kokoomuslaisen ehdokkaan suhdeluku jäi huonoimmaksi ja hän jäi aina valitsematta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>