Viihde Krista Herranen

Suussa sulavia herkkuja ja tietovisailua 4H:n safkasynttäreillä

Kinnulan 4H:n järjestämällä lastenleirillä ulkoleikkien ja tallilla vierailun ohella päästiin järjestämään juhlia 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. 

Toissa viikon perjantaina järjestetyt safkasynttärit vetivät Seurojentalolle ison liudan lapsia ja muutamia aikuisiakin nauttimaan juhlaruoasta. Tapahtuman aluksi kuultiin myös juhlapuhe.

Tarjolla oli suussa sulavaa mansikkatäytekakkua, mustikkapiirakkaa, kaurakeksejä, nakkipiiloja, nokkossipsejä sekä marjaisaa juhlajuomaa. 

Leiriläiset olivat itse leiponeet tarjoiltavat herkut. Ohjaajat olivat auttaneet nokkossipsien valmistuksessa. Juhlan kunniaksi Seurojentalo oli koristeltu  viirein, kukin ja pöytäliinoin. Myös koristeet olivat leiriläisten käsialaa. 

Yhdeksänvuotiaat Silja Pekkarinen ja Miina Urpilainen olivat huolehtineet  keksien leipomisesta ja kakun koristelusta.

– Ollaan aiemminkin leivottu paljon. Tällaista tapahtumaa ei aikaisemmin olla päästy järjestämään, tytöt kertoivat. 

Leipomukset maistuivat tytöille hyvin. Nokkossipsit sen sijaan arveluttivat aluksi hieman.

– Ei näitä uskalla maistaa! epäröivät tytöt uunissa kuivattujen lehtien makua.

Lopulta he uskaltautuivat maistamaan. Ihan hyviltä ne kuulemma maistuivat.

Yksi leirin ohjaajista oli 16-vuotias, lukion syksyllä aloittava Mariella Hietapakka. Hänellä on kokemusta lasten kanssa touhuamisesta, sillä hän on ohjannut yleisurheilukerhoa ja tanssikurssia.

– Lasten kanssa puuhaaminen on hauskaa. On ihana nähdä, miten lapset tykkää leikkiä ja touhuta, Mariella hymyili.

Ruokailun jälkeen oli tietovisan aika. Juhlan mukaisesti teemana oli Suomi. Visassa arvuuteltiin Suomen kansallislintua ja -kukkaa, presidenttiä ja kaupunkien maantieteellistä sijaintia. 

Yksi joukkue sai kaikki kymmenen vastausta oikein. Palkinnoksi voittajajoukkue sai pussin sinivalkoisia Marianne-karkkeja ja levyn Fazerin sinistä suklaata. Satavuotias Suomi näkyi juhlan jokaisessa elementissä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>