Urheilu Krista Herranen

Suomen uusi keihästoivo Oliver Helander rikkoi kahdeksankympin rajan Keihäskarnevaaleilla

Pihtiputaan 47. Keihäskarnevaaleille ei miesten kisaan kotimaan kovia nimiä saatu, mutta sen sijaan saatiin todistaa uuden tähden syttymistä. 

IF-Raseborgin  20-vuotias Oliver Helander nousi yllättäen valokeilaan heittämällä uuden ennätyksensä ja kisan pisimmän tuloksen 80,04. Mies vaikutti itsekin yllättyneeltä.

– Kyllä minä tiesin, että kesän aikana saan 80 rikki, mutta en osannut arvata, että se tapahtuisi jo nyt, kertoi Helander tunnelmiaan kisan jälkeen.

Heitto vei hänet Suomen kakkosmieheksi Tero Pitkämäen jälkeen.

– Ei ehkä pitäisi olla kakkosena, kun heittää neljä senttiä kahdeksankymmenen päälle, mutta ei se minua haittaa, Helander arvioi keihäänheiton tilaa.

Olkapään kanssa oli aiemmin keihäsviikolla ollut ongelmia, mutta se ei heittämistä liiemmin haitannut. Erityistoimenpiteitä ei ole luvassa ennen alle 22-vuotiaiden EM-kisoja.

– Vähän pitää jumpata ja ottaa lepoa ennen kisoja. Kyllä se 83 saattaa sieltä vielä irrota, Helander vastasi ujostellen kysyttäessä mahdollisuuksista rikkoa Lontoon MM-kisojen tulosrajaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>