Uutiset Heikki Jämsén

Mustalaistien luvattu kunnostus viipyy

Tiestön kunto rapistuu. Nelostien pintavaurioita paikattiin muutama viikko sitten Pihtiputaan ja Pyhäjärven rajan väliseltä osuudelta.

Korjauksella yritetään päästä talven yli ensi kesään, jolloin tieosuus on tarkoitus päällystää uudelleen Putikolta Pyhäjärven rajalle, Destian Pihtiputaan alueurakan työmaapäällikkö Pertti Leinonen sanoo.

Pihtiputaan ja Kinnulan välisen, vilkkaasti liikennöidyn Mustalaistien alkupään kunnon heikkenemistä on seurattu jo pitempään kasvavalla huolella.

Kymmenkunta vuosi sitten tehty tien perusteellinen rakenteen parantaminen ja asvaltointi ulottui Naarajärveltä Pirttimäen suoralle saakka.

Työtä oli tarkoitus jatkaa seuraavana vuonna, mutta sitä vuotta ei ole vielä tullut.

Toivoa Mustalaistien kunnostamisesta Nelostielle asti on pidetty yllä vuosia, mutta Keski-Suomen ely-keskus on siirtänyt tierahat muihin kohteisiin.

— Yksi hoohetki tien kunnostamisen aloittamiseksi oli viime kesänä, mutta työ siirtyi. Tänä kesänä tieosuuden perusteellisemman kunnostamisen piti olla jo ihan varmaa, mutta rahat pyyhkäistiin tiekohteelta kylmästi yli. Nyt ei tiedetä, milloin kunnostus on ohjelmassa.

Routa ja yleinen kuluminen ovat vaurioittaneet tien pintaa pahoin.

Destia paikkasi alueurakan varoilla muutama viikko sitten tietä täyttämällä öljysoramassalla pahimpia kuoppia.

Palautteesta päätellen tien käyttäjät eivät pitäneet kunnostusta riittävänä, mutta Pertti Leinosella on selitys, miksi tähän hätään ei voitu tehdä tämän enempää.

— Alueurakan korjausrahat ovat hyvin rajalliset. Nyt tehtiin se, mihin oli mahdollisuuksia.

Korjausta odottava kahdeksan kilometrin osuus on nykymittapuunkin mukaan todella huonossa kunnossa.

— Tieosuus on yksi huonoimpia Keski-Suomessa. Se surkea suorastaan.

Pihtiputaan kunta, yrittäjät ja autoilijat ovat olleet asiassa yhteydessä ely-keskukseen ja vaatineet tien välitöntä korjaamista.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>