Uutiset Juha Kivinen

Voimamies Eetu Särkiniemi voitti maailmanmestaruuden

Liekö sitten paralympiasankari Kalervo Pieksämäen päivien saatu Pihtiputaalle maailmanmestaria? Syyskuussa lyhyeen listaan voitiin kirjata uusi nimi, Eetu Särkiniemi (24).

Eetu voitti alle 90-kiloisten maailmanmestaruuden doping-testauksen alaisissa voimamieskilpailuissa, jotka World Heavy Events Association ja Suomen Voimalajiliitto järjestivät Hämeenlinnassa.

Suomen Voimalajiliitto on ensimmäinen liitto, joka järjestää doping-testauksen alaisia voimamieskisoja. MM-kilpailuja on pidetty Suomessa kolmen vuoden ajan, ja Eetu Särkiniemi osallistui niihin nyt ensi kertaa.

Eetulle on erittäin tärkeää, että Suomen Voimalajiliitto on ainoa testattuja kilpailuja järjestävä liitto, koska doping on alalla todella yleistä.

Eetu Särkiniemen maailmanmestaruus tuli aivan ylivoimaisesti. Eroa toiseksi tulleeseen englantilaiseen Boyd Francisiin venähti 9 pistettä.

— Voitto oli laskennallisesti varma jo viidennen lajin kohdalla. En osannut odottaa noin selvää voittoa, mutta koko kesän kyllä ajattelin, että tuo kilpailu pitää voittaa, Eetu tuumaa.

Karsintapäivänä Eetu voitti neljästä lajista kolme ja oli vielä neljännessäkin toisena, joten muiden oli vaikeaa ottaa häntä enää kiinni seitsemän kilpailijan finaalipäivänä.

MM-kilpailujen karsinnassa lajeina olivat rekanveto, viikinkipunnerrus, conan-pyörä sekä farmarikannattelu.

Finaalipäivänä kilpailtiin tukkipunnerruksessa, maastavetotoistoissa ja voimaporraspainoissa. Eetulla ei ole voimamieskisoissa erityisiä suosikkilajeja.

— Sillähän minä olen pärjännyt, kun kaikki lajit ovat tasavahvoja. Ei ole oikeastaan yhtään huonoa lajia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>