Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Huoltajilla on vastuu lastensa tekemisistä

Pihtiputaalla käytetään rahaa koulukeskuksen ja urheilukentän alueen kameravalvontaan. Kinnulassa kamerat asennetaan Uimalaitoksen alueelle. Syynä ovat sotkeminen ja järjetön ilkivalta.

Aina löytyy joku, joka käyttää mielikuvitustaan keksimällä uusia tapoja rikkoa yhteisillä varoilla hankittua ja ylläpidettävää omaisuutta.

Tuorein pihtiputaalaisvillitys on rällätä mopoilla, autoilla ja traktoreilla pilalle kunnan nurmikko- ja puistoalueita. Vahinkoja on tehty usean viikonlopun aikana anakin koulukeskuksessa, lasten leikkipuistoissa ja terveyskeskuksen pihalla. Nurmikon mylläyksen yhteydessä on tuhottu istutuksia.

Oma lukunsa on pimeiden loppusyksyn iltojen liikenne. Keskustassa ajetaan rekisteröimättömillä, viritetyillä ja valottomilla mopoilla. Joidenkin intohimona on ajaa autolla pimeään aikaan pelkästään parkkivaloilla. Se on kuulemma hyvännäköistä.

Vanhempien kannattaa seurata, minkälaisella kalustolla ja asenteilla nuoriso liikkuu vapaa-aikanaan. Vakuutuskorvausta ei makseta, kun vahinko sattuu laittomalla tai rekisteröimättömällä välineellä.

Poliisin viesti on, että alle 15-vuotiaskin voidaan määrätä maksamaan täysi korvaus aiheuttamistaan vahingoista. Maksajiksi joutuvat vanhemmat, jos he eivät huolehdi valvontavelvollisuudestaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>