Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Mummo puhui Arkadianmäellä viisaita sanoja

Pihtiputaan kahdeksas Mummo Aune Turunen teki eduskunnassa muutakin kuin esittäytyi.

Mummo muistutti arvoistaan, työnteosta ja välittämisestä. Hän korosti, miten tärkeää on pitää kaikki nuoret mukana yhteiskunnan rattailla ja antaa mahdollisimman monelle sitä haluavalle sijoittua kotiseudulleen. Mummo jakoi päättäjille ikääntyneiden sote-uudistusta koskevan huolen. Miten käy terveyspalvelujen itse kunkin asuinalueella?

Vanhusten kanssa toimiessaan Mummo on havainnut ikäihmisten tuntevan epävarmuutta nopeasta siirtymisestä digi-aikaan. Muuttuva toimintaympäristö saattaa synnyttää arvottomuuden ja osattomuuden tunteita ihmisille, joille omien asioiden itsenäinen ja tunnollinen hoitaminen on aina ollut kunnia-asia.

Mummo haluaa ylläpitää ja kehittää maaseudun elinkeinoja. Hän ottaa avoimesti vastaan matkailuun ja luontoelämyksiin liittyvät uudet ideat. Tapaamilleen alueelta lähteneille päättäjille Mummo muistuttaa, miten hyvän alun kasvulle antavat juuret kotiseudun mullassa yhdessä oman tahdon ja selvän päämäärän kanssa. Ja miten juuret toimivat täällä asuville kuin jokapäiväisenä leipänä, voimana arjessa ja juhlassa.

Mummo toivoo, että osaamme osoittaa sitä vieraanvaraisuutena ja lämpimänä kotoutuksena meille muuttaville, täällä matkaileville ja vieraileville.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>