Uutiset Juha Kivinen

Kinnulan talousarvion alijäämä jo lähes miljoona

Kinnulan kunnanvaltuutetut surivat vuosi sitten kunnan historian ensimmäistä alijäämäistä talousarviota, jossa oltiin lähes 350 000 euroa miinuksella.

Se ei ollut vielä mitään. Tämän vuoden talousarvioon syntyi alijäämää melkein miljoona euroa. Alijäämä katetaan taseeseen kertyneellä ylijäämällä, jota oli vuoden 2016 jälkeen 5,1 miljoonaa euroa.

Kunnassa ollaankin havahduttu 922 756 euron miinusbudjetin edessä. Valtuusto hyväksyi kunnanhallituksen puheenjohtajan Markku Toikkasen (kesk) esittämän valtuustoryhmien yhteisen ponsiesityksen, jonka mukaan Kinnulassa asetetaan heti eri poliittisia ryhmiä edustava talouden tasapainottamisryhmä.

Ryhmä tekee kunnanvaltuustolle esityksen kunnan talouden tasapainottamiseksi vuoteen 2020 ulottuvalla suunnitelmakaudella.

Markku Toikkanen esitti jo pientä apua taloustilanteeseen. Hän kysyi valtuutetuilta, pudotetaanko kunnan investointeja 1,8 miljoonasta 1,3 miljoonaan. Toikkanen oli huolissaan siitä, että jos pienempiä investointeja ei ruveta karsimaan, kunnalla ei ole kohta pelimerkkejä sijoittaa tärkeimpiinkään kohteisiin.

Kunnanjohtaja Pekka Kanervio esitteli karsittavia kohteita, joissa oli muun muassa erilaisia irtaimistoja ja pieniä katujen korjauksia. Koulujen saneerausmäärärahoja olisi pudotettu tuntuvasti.

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Tapio Pekkarinen (kesk) ilmoitti olevansa alkuperäisen investointiohjelman kannalla. Hän myös ihmetteli, miksi karsintalistaa ei ollut toimitettu valtuutetuille etukäteen. Kunnanjohtaja vastasi, ettei aikaa ollut, koska lista valmistui vasta edellisenä iltana.

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Kalevi Kinnunen (kesk) ja vs. sivistysjohtaja Johanna Tupila varoittelivat koskemasta kouluremontteihin.

Tupila sanoi Nurmelan koulun vessojen olevan jostakin 1970-luvulta. Lapset kuulemma pidättävät mieluummin hätäänsä ja odottavat kotiinpääsyä kuin käyvät koulun vessassa.

Markku Toikkanen totesi palautteen lopulta sellaiseksi, että hän veti pois ehdotuksensa investointien karsimisesta.

Toikkanen ei jakanut kiitoksia talousarvion valmistelusta. Hän valitteli sitä, että budjettia ruvettiin tekemään liian myöhään eikä luottamusmiehiä otettu riittävästi mukaan.

— Kunnan väkimäärälle ja työpaikoille pitää saada tehtyä jotakin ja henki on saatava myös paremmaksi. Ei ole kivaa olla lehtien palstoilla negatiivisessa mielessä, Markku Toikkanen sanoi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>