Uutiset Juha Kivinen

Kerrostaloa viritellään Pihtiputaan keskustaan

Pihtiputaan keskustaan suunnitellaan ensimmäistä asuinkerrostaloa noin neljäänkymmeneen vuoteen.

Kunnanhallitus varasi hanketta varten Keski-Suomen Betonirakenne Oy:lle terveyskeskuksen vieressä sijaitsevan 3 676 neliömetrin tontin ensi vuoden kesäkuun loppuun asti. Kunnanhallitus perusteli tavallista pidempää varausta hankkeen laajuudella.

Pihtiputaalla pääpaikkaansa pitävä Keski-Suomen Betonirakenne Oy on ilmoittanut kunnalle tavoitteekseen rakentaa toimijoiden yhteistyöllä tontille joko hoiva- ja asuinrakennuksen tai pelkän asuinrakennuksen. Rakennusoikeutta tontille tulisi saada noin 2 800 neliötä.

Keski-Suomen Betonirakenteen toimitusjohtaja Tuomas Skantz kertoo, että päätöksiä ei ole tehty mihinkään suuntaan, mutta keskusteluja hankkeesta on käyty joidenkin tahojen kanssa. Skantz pitää ensi vuoden alkua aikaisimpana ajankohtana rakentamisen aloittamiseksi, jos kaikki sujuisi ihanteellisesti. Asuntoja suunnitellaan etenkin vanhemman väen tarpeisiin.

Kerrostaloaikeet nousivat esille jo viisi vuotta sitten keskustan asemakaavan muutosta viriteltäessä. Kaavamuutosehdotus on parhaillaan nähtävillä. Kaavamuutoksen toteutuminen loisi mahdollisuudet kerrostalon rakentamiseen Tuulirinteen alueelle. Tavoitteena on mahdollistaa maaseutumainen, enintään nelikerroksinen kerrostalorakentaminen siten, että alimman kerroksen huoneistot voisivat toimia terveys- ja hyvinvointipalveluiden tiloina.

Pihtiputaalle on rakennettu vain kolme asuinkerrostaloa: Pihtilinna vuonna 1971 ja Hakatalot 1970-luvun loppupuolella.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>