Uutiset Heikki Jämsén

Postin lajittelu aiotaan siirtää toukokuun alussa Viitasaarelle

Postin lajittelu siirtyy Pihtiputaalta Viitasaarelle ilmeisesti toukokuun alussa. Pihtiputaan lajittelun ja jakelun kuudelle vakituiselle työntekijälle asiasta kerrottiin kaksi viikkoa sitten.

Postin puolelta asiaa ei kommentoida, koska sitä koskeva yhteistoimintamenettely on kesken, aluepäällikkö Päivi Blom totesi.

Tiettävästi muutos ei vähennä työntekijöiden tarvetta, mutta jakeluun liittyvä työ siirtynee Viitasaarelle.
Neuvotteluissa työntekijöiden puolella mukana oleva PAU Keski-Suomen pääluottamusmies Harri Manninen kertoi Postin todenneen, että muutoksen taustalla ovat säästöt. Posti toimii nykyisin Ritovuoren juurella Telialta vuokratuissa tiloissa.

Lajittelua yhdistelemällä Posti pyrkii parantamaan tuottavuuttaan. Posti pääsee eroon Pihtiputaan vuokratiloista ja tilalle tullee niin sanottu kylmälähtöpiste, jossa on jakeluautoille parkkipaikat ja työntekijöille sosiaaliset tilat.

— Säästöjähän tällä haetaan, se on selvä, Manninen totesi.

Lajittelu toimii Viitasaarella Kirkkosaaressa entisissä Alkon tiloissa.

Postin Pihtiputaan lajittelupisteen ja jakelun työntekijät odottavat tietoa siitä, kuka lähtee töihin Viitasaarelle ja joutuuko joku hakeutumaan muihin töihin. Ilmassa on epävarmuutta.

Postilla on meneillään vastaavia hankkeita useammilla paikkakunnilla. Toissa viikolla Pyhäjärven Sanomat kertoi, että Pyhäjärven lajittelu keskitetään Haapajärvelle.

Kinnulan postinlajittelu siirrettiin kolmisen vuotta sitten Karstulaan. Muutos aiheutti lähes kaaoksen Kinnulan jakelussa.

Pihtiputaalla tilanne voi olla parempi, koska ilmeisesti osa paikallisista Postin työntekijöistä siirtyy tekemään lajittelua Viitasaarelle, jolloin paikallistuntemus säilyy.

Vuosi sitten Posti suunniteli koko Saarijärven alueen, mukaanlukien Kinnulan, lajittelun siirtämistä Äänekoskelle, mutta hankkeesta luovuttiin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>