Uutiset Juha Kivinen

Suks’ Eemin Siwakointi on töllistelyhiihtoa!

Suks’ Eemin Siwakoinnin ahkera talkoolainen Tapani Sairanen Alvajärveltä on keksinyt mainion sanan kuvaamaan 41 vuotta sitten ensi kertaan hiihdettyä Pihtiputaan laturetkeä. Se on töllistelyhiihto!

Töllistelyhiihdossa ei paineta menemään kieli vyön alla eikä räkä poskella, vaan välillä voidaan pysähtyä juttelemaan vastaantulijan kanssa tai jäädään ihailemaan metsässä pomppivaa jänistä.

Tapani Sairanen käytti töllistelyhiihto-termiä selittäessään Suks’ Eemin Siwakoinnin olemusta Pyhäsalmesta Alvajärvelle saapuneelle Destian miehelle. Hän oli tullut varta vasten valvomaan, etteivät laturetkeläiset tipahda junan alle.

Suks’ Eemin Siwakoinnin reittihän kulkee Reisjärventien rautatiesillan ali, mutta siitä ei ole ollut harmia hiihtäjille ennen tätä vuotta. Junia kulki aiemmin vain kerran viikossa, mutta nyt aikatauluihin on tullut myös sunnuntain juna, koska puuta on alkanut virrata yhä enemmän metsistä muun muassa Äänekosken biotuotetehtaalle.

Juna pyyhkäisi Alvajärven ohi kello yhden jälkeen, ja Destia edellytti, että paikalle on saatava ratatyöntekijä valvomaan hiihtäjiä siksi pieneksi hetkeksi. Näin siitäkin huolimatta, että Tapani Sairanen oli jo rakentanut aidan rautatiesillan alle estämään tipahtamisia.

Suks’ Eemin Siwakoinnissa ei päästy aivan viimevuotisen 40-vuotisjuhlahiihdon lukemiin. Osallistujia oli 140 eli kahdeksan vähemmän kuin vuosi sitten.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>