Uutiset Juha Kivinen

Peuran Polku olisi saatava kuntoon koko pituudeltaan

Osittain Kinnulan puolella kulkeva 115 kilometrin mittainen Peuran Polku on Suomen toiseksi pisin yhtäjaksoinen retkeilyreitti. Vain Itä-Suomen reitistö on sitä pitempi.

Peuran Polku ei ole kuitenkaan kuljettavissa koko pituudeltaan. Reitillä on parinkymmenen kilometrin pituinen heikkokuntoinen osuus lähdettäessä Valkeiselta lounaan suuntaan Hirvaan kierrokselle.

Valkeisella sijaitsevan Riistaravintola Pikku Peuran yrittäjä Marja Hakkarainen otti ongelman esille monialayrittäjien ideaillassa, jonka Kinnulan kunta järjesti. Hakkaraisen mukaan reitti on niin vaarallisessa kunnossa, ettei sinne voi päästää asiakkaita. Pitkoksia puuttuu ja joitakin kohtia joutuu kiertämään kokonaan.

— Peuran Polku on Metsähallituksen ylläpitämä, merkitty reitistö. Ongelmana on se, että Metsähallituksella on rahoitusta kunnostuksiin vain hankkeiden kautta. Metsähallitus on tehnyt periaatepäätöksen, että vain jo kunnostetut osuudet ylläpidetään ja muut osuudet jätetään ylläpitämättä, Marja Hakkarainen kertoo.

Hakkaraisen mukaan asiasta on ollut tiukkaa vääntöä Keski-Pohjanmaan Liiton puolelta.

— Nyt haetaan keinoja, millä koosteella Metsähallitus suostuu olemaan mukana ylläpidossa, kuinka paljon kunnat voivat tukea ja paljonko hankkeen kautta voidaan edistää.Töihin pitäisi päästä kesällä.

Reitistä on kunnostettu Salamajärven kansallispuiston, Hirvaan kierroksen ja Reisjärven osuudet, ja Lestijärven ympäristöyhdistys pani hankkeella kuntoon Valkeisen kierroksen.

Marja Hakkarainen lähetti Valkeisen kierroksen Visit Finlandin kärkituotekilpailuun heti kunnostuksen valmistuttua. Kilpailussa arvioitiin tuotteen myytävyyttä. Valkeisen kierroksen matkailutuote pääsi viidentoista palkitun tuotteen joukkoon. Mukana oli kaikkiaan 155 kilpailutuotetta. Arvostelijoita oli viidestä eri maasta.

Hakkarainen korostaa kuitenkin, että kunnollinen mainostaminen edellyttää sitä, että koko reitti on kunnossa Salamajärveltä Reisjärvelle asti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>