Uutiset Juha Kivinen

Virkeä Pihtipudas veti puoleensa uutta apteekkaria

Apteekkisääntelyä pohtivaa selvitysryhmää vetävä Kelan entinen pääjohtaja Liisa Hyssälä uskoo apteekkien seuraavan jossain vaiheessa kauppojen ja taksien esimerkkiä, jossa kilpailua vapautetaan. Selvitystyön takana on Päivittäistavarakaupan yhdistys. Pihtiputaan uusi apteekkari Anri Nyyssönen ei kannata apteekkien sääntelyn vapauttamista. Hän pitää selvänä, että lääkkeet kuuluvat apteekkiin – myös ne, jotka eivät ole reseptilääkkeitä.

— Lääkkeiden suositteleminen asiakkaille kuuluu ehdottomasti farmaseuttiselle henkilökunnalle ja apteekin asiantuntijoille. Se viesti on tullut jo lainsäätäjienkin puolelta selvästi esille, Nyyssönen huomauttaa.

Anri Nyyssönen korostaa, että lääkkeiden säilytysolosuhteet ja laatutyö ovat apteekeissa omaa luokkaansa.

— Jos lähdettäisiin purkamaan lääkkeiden myyntiä muualle, jouduttaisiin varmasti miettimään, mitä saattaisi tapahtua. Pohjoismaissa on jo esimerkkejä siitä, että kauppojen hyllyiltä on jouduttu vetämään takaisin lääkkeitä, kuten parasetamolia, vaikka ne mielletään ihan turvallisiksi.

Nyyssönen on myös vahvasti sitä mieltä, ettei sääntelyä kannata purkaa, jos apteekeista halutaan pitää kiinni maaseudun pienemmillä paikkakunnilla.

— Jos sääntelyt purkautuvat, se tarkoittaa käytännössä sitä, että pienemmät apteekit katoavat. Täälläkin on kuitenkin vain yksi apteekki. Reseptilääkkeiden myynnin on pakko jäädä koulutetulle, laillistetulle henkilökunnalle, joilla on ammattikortit.

Anri Nyyssönen (49) on ollut kuusi vuotta apteekkarina Keiteleellä, ja hän jatkaa myös siellä todennäköisesti loppukesään asti, kunnes Keiteleelle on saatu uusi apteekkari.

Anri Nyyssönen on syntynyt Rautalammilla. Hän työskenteli ennen Keiteleen apteekkariksi ryhtymistään 17 vuotta proviisorina.

Anri Nyyssönen kertoo hakeneensa Pihtiputaalle isomman ja hyvin toimivan apteekin takia, mutta myös siksi, että paikkakunta on isompi kuin Keitele.

— Tämä on virkeä, kivan ja siistin näköinen paikka. Kylällä on mukavia yrityksiä. Ajattelin, että voisin olla täällä pitempäänkin kuin olin Keiteleellä, jos apteekkikentässä ei tapahdu ihmeempää muutosta. Apteekin kehittämisen kannalta on hyvä, että apteekkari on pitempään yhdessä paikassa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>