Uutiset Juha Kivinen

Takkatuvan laajennus tuo helpotusta ruuhkapäiviin

Vuodesta 1995 ravintola Takkatupaa Pihtiputaalla pitäneet Hannele ja Kimmo Törmä teettivät laajennuksen ravintolarakennukseen. Asiakaspaikat lisääntyivät viidelläkymmenellä. Takkatuvalle mahtuu nyt 150 ruokailijaa.

Laajennustöistä vastasi Takkatuvan kiinteistöyhtiö Suomen Herkkuravintolat lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Hannele Törmä kertoo, että laajennukselle oli erittäin paljon tarvetta.

— Vaikka joskus näyttää, että on hiljaista, huiput ovat niin isoja, että olemme joutuneet käännyttämään väkeä poiskin. Kun oli pakko varata paikat parille bussilastilliselle, sitten ei mahtunut enää muita. Viime vuonna kevättalvella oli kahden kuukauden ajan joka lauantai sellainen tilanne.

Laajennusosaan asennettiin audiovisuaaliset laitteet ja moottoroitu valkokangas, jotta siellä voidaan pitää kokouksia. Tila on hyvin äänieristetty ja siellä on pimennysverhot sekä omat wc-tilat.

— Meillä on paljon tarvetta myös yli neljän hengen seurueille. Isompi pitkä pöytä on pysyvästi vanhassa kabinetissa. Siellä on tilaa 36:lle. Tämä laajennus riittää nyt, tavallaan. Mutta meillä on tulossa esimerkiksi ylihuomiselle kokous, joka vie yhden tilan, emmekä voineet ottaa enää toista kokousta samalle ajalle. Eli vielä tulee sellaisia ongelmia, Hannele Törmä kertoo.

Takkatuvalla poikkeaa selvästi enemmän Nelostien ohikulkijoita kuin paikallista väkeä.

— Tänä vuonna tiellä on hiljaisempaa kuin viime vuonna. On puhuttu paljon Lapin isoista matkailijamääristä, eli siellä on aivan tukossa paikat, kun sinne on tullut kiinalaisia ja japanilaisia, mutta he lentävät tästä yli. Venäläiset vielä jonkin verran ajavat, mutta hekin lentävät aika paljon. Venäläistenkin määrä on pienentynyt. Tänä vuonna on myös lunta ihan Etelä-Suomea myöten, joten monella ei ole ollut tarvetta lähteä Lappiin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>