Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Viisas pysyttelee pois petollisilta kevätjäiltä

Hukkumiskuolemien määrässä on tapahtunut samansuuntainen kehitys kuin maantieliikenteessä. Kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien määrä on vähentynyt.

Vuonna 2010 hukkui 167 suomalaista. Viime vuonna hukkuneita oli 83. Miehiä heistä oli 69 ja naisia 14. Jokainen osaa sanoa yhden hukkumisiin yhteydessä olevan syyn. Se on sää. Lämmin kesä lisää ja kylmä kesä kasvattaa onnettomuuslukuja.

Viime vuoden lokakuussa hukkui seitsemän ihmistä. Yksi heistä oli lokakuun neljäntenä päivänä Kolimalla kadonnut ammattikalastaja. Häntä etsittiin syksyn aikana useaan otteeseen tuloksetta. Torstaina oletetulle katoamispaikalle saatiin virka-apua Merivartiostolta. Heillä oli mukanaan robottikamera, jonka avulla kadonnut löytyi järven pohjasta paikasta, joka oli syksyllä arvioitu katoamisalueeksi. Poliisi kertoo, että tapauksen tutkinta jatkuu normaalina kuolemansyyn selvittämisenä eikä asiasta ole muuta tiedotettavaa.

Viime vuonna uidessa hukkui seitsemän ihmistä, mutta jäihin putoaminen oli syynä viidessätoista tapauksessa. Nyt eletään taas sitä vuodenaikaa, jolloin jäillä liikkumiseen pitää asennoitua uhkarohkeuden sijaan vakavalla harkinnalla. Jos mielessä käy yhtään epäilys jään kantavuudesta, kevään viimeinen pilkkireissu on syytä jättää tekemättä, ettei se jää viimeiseksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>