Urheilu Krista Herranen

Lumi ehti sulaa Junganjärven ympärijuoksun reiteiltä

Junganjärven Ympärijuoksussa hölkättiin ja juostiin keväisessä säässä. Pitkään venynyt talvi aiheutti jännitystä siitä, sulaako lumi kisaan mennessä. Onneksi reiteillä ei kuitenkaan ollut enää lauantaina lunta, joten juoksu onnistui hyvin.

Ensimmäisten joukossa maaliin saapuivat äänekoskelaiset Marko ja Anssi Mustonen.

– Juoksin yhdessä pojan kanssa, kiritimme toinen toisiamme. Etukäteen pelotti, joutuuko juoksemaan jäällä, mutta ei onneksi tarvinnut. Muutaman asteen lämpimämpi olisi voinut kyllä olla, kertoi Marko Mustonen.

Anssi-poika juoksee enemmänkin kilpailuissa ja isän oli tällä kertaa helppo osallistua matalamman kynnyksen kisaan. Myös äiti Katja Mustonen oli mukana juoksemassa.

– Muutama hölkkäkisa tulee vedettyä kesässä. Viime vuonna osallistuimme täällä Muurasjärvellä sekä Junganjärven Ympärijuoksuun että Maalaismaratoniin.

Mustoset hiihtävät, juoksevat ja suunnistavat.

– Talven aikana tuli hiihdettyä 1 000 kilometriä.

Junganjärven Ympärijuoksuun osallistuivat myös äiti ja tytär, Lottaliina ja Johanna Holm Löytänältä.

– Tytön seuralaisena olin juoksemassa. Olisi ollut kiva, jos olisi saanut hiekkatietä juosta, mutta tien reunassa pystyi onneksi kulkemaan. Keli sopi juoksemiseen oikein hyvin, kertoi Johanna Holm.

Holmin perhe kilpailee talvisin hiidossa ja kesäisin he osallistuvat suunnistus- ja hölkkätapahtumiin.

– Emme ole aiemmin osallistuneet ympärijuoksuun. Hienoa, että talkooporukoilla jaksetaan järjestää tällaisia tapahtumia! kehui Holm.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>