Uutiset Juha Kivinen

Partio- ja johtajalinjasta tuli ensi kertaa lukion isoin linja

Pihtiputaan lukion lukuvuoden alku näyttää erinomaiselta. Lukiossa aloitti torstaina 111 opiskelijaa, joka on viisi oppilasta enemmän viime lukuvuoteen verrattuna. Rehtori Pentti Räisänen arvelee, että Pihtiputaalla on Äänekosken jälkeen toiseksi isoin lukio pohjoisessa Keski-Suomessa, tai ainakin samankokoinen selvästi isomman pitäjän Saarijärven kanssa.

Pihtiputaan lukion menestyksen salaisuus on ollut jo pitkään hyvin hoidetuissa erikoislinjoissa, joita ilman lukio olisi ajat sitten näivettynyt selvästi alle sadan oppilaan kouluksi. Partio- ja johtajalinja on noussut vain kolmessa vuodessa koko lukion ykköslinjaksi ohi lentopallolinjan, joka oli ensimmäinen menestystarina.

Partio- ja johtajalinjalla on 28 opiskelijaa, joista 19 uusia. Lentopallolinjan 19 opiskelijasta uusia on seitsemän. Hiihto- ja heittolinjoilla on kummallakin kuusi opiskelijaa.

Partio- ja johtajalinjan johtaja Taina Asikainen myöntää, että 28 opiskelijaa on mahtava määrä ja 19 tulokasta huikea kasvu. Viime vuonna linjalla aloitti vain viisi uutta ja edellisenä vuonna kahdeksan.

– Olemme yrittäneet kovasti markkinoida linjaa. Tietysti se auttaa, että olemme olleet olemassa jo kolme vuotta, joten tietoa on saatu levitettyä. Olemme tehneet yhteistyötä Suomen Partiolaisten ja Järvi-Suomen Partiolaisten kanssa, ja kenties myös puskaradio toimii. Instagram-tilillämme on paljon seuraajia — 501 kappaletta, Taina Asikainen kertoo.

Partio- ja johtajalinjalla on haluttu toimia oikeassa ympäristössä Pihtiputaalla eikä vain koulun seinien sisällä. Keväällä linja oli yöretkellä Rapeikon luontopolun tervahaudalla ja talvella Tahkontuvalla Ilosjoella. Linjalaiset osallistuivat myös kahdeksasluokkalaisten metsäpäivään sekä järjestivät yritysseminaarin Elämää maaseudulla -messujen yhteyteen ja Sibelius-lukion joulushow’n.

Syksyllä tehdään yöretki Pihtiputaan Partiolaisten kämpälle Louhurantaan ja retki polkujuoksutapahtumaan Salamajärven kansallispuistossa.

– Sieltä saamme taas kokemusta osallistumisesta ja järjestämisestä, mutta myös näkyvyyttä, Asikainen huomauttaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>