Uutiset Juha Kivinen

Partiolippukunta Korpisudet on heräämässä henkiin Kinnulassa

Kinnulan Korpisusien partiolippukunnan toimintaa yritettiin viritellä eloon jo viime syksynä, mutta silloin ei ollut vielä innostusta. Sunnuntaina lähdettiin liikkeelle oikein tosissaan, ja partioon ilmoittautuikin jo kolmetoista lasta ulkoilualueen kodalla.

– Näyttää siltä, että toiminta saadaan uudelleen viriämään. Paljon on ollut kiinnostuneita. Minusta tuntuu, että tässä on vasta osa heistä. Haaveissa on, että saataisiin sudenpentujen ryhmä, 9-12-vuotiaiden ryhmä ja mahdollisesti isompiakin, kertoi Johanna Mäkinen, joka oli aikoinaan ahkera partiolainen.

– Vanhojen partiolaisten kanssa ollaan muisteltu, että se oli tosi kivaa. Siitä tämä oikeastaan lähtikin, kun omat lapset ovat sen ikäisiä, että heistä voisi tulla sudenpentuja.

– Kinnulaan kaivataan muutenkin harrastusmahdollisuuksia. Harrastukset ovat hyvin liikuntapainotteisia eivätkä kaikki halua harrastaa urheilua. Meillähän on mahtavat puitteet partiolle ja yöpymismahdollisuudet ovat tosi hyviä esimerkiksi metsästysmajoissa, Johanna huomautti.

Loppuvuodesta pidetään lippukunnan järjestäytymiskokous ja toiminta aloitetaan tammikuussa.

Korpisudet perustettiin lokakuussa 1989, joten vuoden päästä lippukunta täyttää 30 vuotta. Sihteerinä ja rahastonhoitajana toiminut Eija Kumpulainen muisteli, että Korpisudet toimi enää vuoden tai pari sen jälkeen, kun hän jäi pois vuosituhannen vaihteessa.

– Partiomajana oli ensin autiotalo Kangasahossa, joka annettiin käyttöömme. Ollaan oltu myös teollisuusalueella kunnan hallissa ja paloaseman alakerrassa. Seurakunnalla on yhä lippukunnan ahkio ja puolijoukkueteltta, Eija kertoi.

Lippukuntaa johti aikoinaan kirkkoherra Heikki Järvinen. Seurakunnassa on myös nyt innostuttu partion henkiin herättämisestä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>