Uutiset Juha Kivinen

Ennakkoäänissä iso harppaus Kinnulassa, Pihtiputaalla laskua

Kinnulassa yllätyttiin iloisesti seurakuntavaalien ennakkoäänestyksen vilkkaudesta. Äänensä antoi ennakkoon 27,7 prosenttia äänioikeutetuista kinnulalaisista. Parannusta tuli rutkasti neljän vuoden takaisiin seurakuntavaaleihin. Silloin ennakkoäänestysprosentti oli Kinnulassa 21,2.

Kinnula sijoittui viimeksi koko maassa toiseksi seurakuntavaalien äänestysprosentillaan, joka oli 43,4. Ennakkoäänten jälkeen mitalisijaa voi jälleen ennustaa Kinnulaan.

Pihtiputaalla mentiin sen sijaan alaspäin. Seurakunnan ennakkoäänestysprosentiksi tuli 17,7, kun se oli neljä vuotta sitten 19,6.

Seurakuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on ensi sunnuntai. Vaaliuurnat ovat avoinna Kinnulan ja Pihtiputaan kirkoissa kello 11-20.

Pihtiputaalla ehti ensimmäisenä ennakkoäänestyspaikalle Sirkka-Liisa Laitinen. Hänen mielestään ehdokkaiden pitäisi ajaa seurakunnan omistaman Tahkoniemen leirikeskuksen ympärivuotista käyttöä.

Sirkka-Liisa Laitinen huomautti, että Tahkoniemi on rakennettu verorahoilla eikä se tuota mitään kylmillään.

– Se on hyvä juhlien pitopaikka ja toki talvellakin on juhlia. Pienellä paikkakunnalla pitäisi miettiä vuokrat sillä lailla, että jokaisella olisi mahdollisuus päästä käyttämään paikkaa. Ennen kaikkea pitäisi huomioida liikuntarajoitteiset ja muut erityisryhmät. Siinä Tahkoniemi on ehdoton. Siellä on hyvät rakennukset kauniilla paikalla ja sinne on laitettu esteetön laavu.

Seurakunnan palveluja Sirkka-Liisa Laitinen piti hyvinä.

– En tiedä, mitä erityisesti toivoisin. Niitä palveluja olen saanut, mitä olen tarvinnut. Seurakunnassa on hyvä henkilökunta ja he ovat helposti lähestyttäviä. Me tavikset voisimme tietysti käydä enemmän kirkossa ja osallistua seurakunnan tapahtumiin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>