Uutiset Juha Kivinen

Kyläluudilla kerätään kylien tarinoita ja kuvia

Kunnan päivätoimintaporukassa Elämäjärven Mäntypirtillä tehtiin loppuvuodesta luutia, joilla on erityisen arvokas tehtävä. Ne on korotettu kyläluudan arvoon.

Seniorityöryhmässä keksittiin, että Pihtiputaalla voitaisiin kokeilla monessa pitäjässä käyttöön otettua kyläluutamallia, jolla halutaan herättää henkiin suomalaista kyläilyperinnettä.

Kyläluudan tekijät luovuttivat Mäntypirtillä luutia Pihtiputaan kylien edustajille seniorityöryhmän ja kyläseuran järjestämissä päivätansseissa. Kylätoimijoita ei tosin juurikaan paikalla näkynyt. Pakkasen arveltiin säikäyttäneen väkeä jäämään kotinurkkiin.

Kyläluutaa on tarkoitus kuljettaa naapurilta toiselle ja sisälle asti, jotta ihmiset kyläilisivät oikeasti. Luudan toivotaan liikkuvan eteenpäin viikon sisällä.

Luudan mukana kulkee muistikirja, johon voi kirjoittaa kylien kuulumisia, muisteloita, runoja ja kuvia. Kun vihkon sivut ovat täynnä, se palautetaan kunnan neuvontaan tai Sopukan päiväkeskukseen.

Mäntypirtillä kuultiin myös yllättäviä uutisia. Kolmastoista kesä on epäonnen aikaa Elämäjärven kyläseuran kesäteatterille. Raija Korpelin kertoi, että heiltä loppuivat paukut, joten vuodesta 2007 jatkuneisiin Mäntypirtin näytelmäiltoihin tulee nyt katkos.

Näytelmän sijaan kyläseura kerää tuloja järjestämällä tansseja. Ensimmäiset iltapäivätanssit humpataan ensi viikon sunnuntaina 17. helmikuuta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>